BIST 9.529
DOLAR 32,47
EURO 34,56
ALTIN 2.475,14
HABER /  DÜNYA

Mısır'da katedrale saldırı onlarca ölü

MISIR'ın başkenti Kahire'de Kıptilere ait bir katedralde meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği patlama nedeniyle ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Abone ol

MISIR Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu patlama "terör saldırısı" olarak nitelendirilerek, "Yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybedenler için ülkede 3 gün yas ilan edildi" ifadesi kullanıldı.

Katedrale düzenlenen saldırıyı protesto için Hristiyan vatandaşların da yer aldığı yüzlerce Mısırlı, patlamanın gerçekleştiği bölgede bir araya geldi. Eyleme katılanlar, saldırıyı kınayarak, olayın faillerinin bulunmasını istedi.

Ayrıca Kahire'nin merkezindeki El-Ezher Camisinde Mevlit Kandili nedeniyle bu akşam düzenlenecek olan programın iptal edildiği ve Uluslararası Kahire Havalimanında satın alınacak uçaklar için yarın gerçekleştirilecek törenin ise ertelendiği kaydedildi.

SALDIRI SONRASI AÇIKLAMALAR

Mısır Hükümet Sözcüsü Eşref Sultan, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, bu tür terör saldırılarının ülkenin birlik ve beraberliğini etkilemeyeceğini vurguladı.

Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib ise Yunanistan ziyaretini yarıda keserek ülkeye döneceği belirtilen Mısır Kilisesi Patriği 2. Tavodros'a başsağlığı dileklerini iletirken, Mısır Müftüsü Şevki Allam da kiliselere ve mensuplarına zarar verilmesinin İslam dinince haram olduğunu söyledi.

Mısır Dışişleri, İçişleri ve Tarihi Eserler bakanlıklarının yanı sıra siyasiler, Hristiyanların önde gelen din adamları, İhvan'ın aralarında bulunduğu çeşitli gruplar da söz konusu saldırıyı kınayarak terörün dini ve vatanının olmadığını belirtti.

Ayrıca ABD, İngiltere, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Filistin'in yanı sıra Arap Parlamentosu ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) saldırıyı kınayan açıklamalar yayımladı.

Başkent Kahire'de Kıptilere ait bir katedral yakınlarında meydana gelen patlamada 25 kişi ölmüş, 49 kişi yaralanmıştı.