BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Mısır'da 6 asker namaz kılarken öldürüldü

Mısır'ın başkenti Kahire'de silahlı kişilerce bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda altı askerin öldüğü açıklandı. Askerlerin sabah namazını kılarken saldırıya uğradığı belirtiliyor. Ordu saldırıdan Müslüman Kardeşler'i sorumlu tuttu.

Abone ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de silahlı kişilerce bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda altı askerin öldüğü açıklandı.

Bir güvenlik yetkilisi, saldırganların geride bıraktığı İki bombanın imha edildiğini söyledi.

Kahire'de iki gün önce de askerleri taşıyan bir otobüse ateş açılmıştı. Saldırı sonucu bir asker ölürken, en az üç asker de yaralanmıştı.

Mısır'ın demokratik yollarla işbaşına gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin devrildiği geçen Temmuz'dan bu yana ülkede şiddet tırmandı.

İslamcı militanların saldırılarında yüzlerce asker ve polis memuru öldü.

Ordu, askerlerin sabah namazını kılarken düzenlenen son saldırıdan Müslüman Kardeşler'i sorumlu tuttu.

Ordu destekli yönetim darbeden sonra Muhammed Mursi'nin de üyesi olduğu Müslüman Kardeşler hareketini "terör örgütü" ilan etmişti. Halen liderlerinin çoğu hapiste olan hareket güvenlik güçlerine yönelik saldırıları kınıyor.

Merkezi Londra'da bulunan insan hakları kuruluşu Amnesty International'a (Uluslararası Af Örgütü) göre, darbe sonrasında güvenlik güçleriyle darbe karşıtları arasında çıkan çatışmalarda 1400'den fazla kişi öldü.

Darbecilerin lideri olan Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdülfettah Sisi'nin birkaç gün içinde cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklaması bekleniyor.