BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  GÜNCEL

Mısır'da 180 kişiye idam cezası

Mısır'da 2013'te bir polis merkezine düzenlenen saldırı nedeniyle Müslüman Kardeşler üyesi 180 kişiye idam cezası verildi. Karakol saldırısı Müslüman Kardeşler destekçilerinin protesto kampını dağıtmak için yüzlerce kişinin öldürdüğü gün yaşanmıştı.

Abone ol

Mısır'da 2013'te başkent Kahire yakınlarındaki bir polis karakoluna düzenlenen saldırı nedeniyle yasaklanan Müslüman Kardeşler hareketine üye 180 kişiye idam cezası verildi.

Karakol saldırısı güvenlik güçlerinin Müslüman Kardeşler destekçilerinin protesto kampını dağıtmak için yüzlerce kişiyi öldürdüğü gün yaşanmıştı.

Mısır, askeri darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçilerine yaptığı baskı nedeniyle sert eleştiriler alıyor.

Mahkemeler yüzlerce kişiye idam cezası verdi ama henüz bu cezaların hiç biri infaz edilmedi.

Bu son idam cezalarının kesinleşmesi için ülkenin en büyük dini otoritesi olan Büyük Müftü'nün onayından geçmesi gerekiyor.

Kesin kararın temyiz yolu açık olmak üzere 24 Ocak'ta açıklanabileceği belirtiliyor.

İdam cezası alanların 144'ü hapiste tutulurken, geriye kalanlar gıyabında cezalandırıldı.

11 polis ölmüştü

14 Ağustos 2013'te Kerdasa köyündeki saldırıda en az 11 polis memuru ölmüştü.

Aynı gün Minye'deki bir polis karakoluna düzenlenen bir başka saldırıyla ilgili olarak da 500'den fazla kişi idam cezasına çarptırılmıştı.

Müslüman Kardeşler'in üst düzey liderlerinden biri olan devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, iktidarına karşı düzenlenen büyük gösterilerin ardından askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmıştı.

Mursi'nin yerine geçen eski Genelkurmay Başkakanı Abdülfettah el Sisi İslamcılara yaptığı baskı ve yürüttüğü kovuşturmalar nedeniyle sert eleştiriler alıyor.

Geçen Cumartesi günü de eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e yöneltilen tüm suçlamalar düşürülmüştü.