BIST 9.709
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,09
HABER /  DÜNYA

Mısır top yüzünden karıştı

Mısır'da futbol topu meclis'in binasına kaçınca ülke karıştı, ortalık kan gölüne döndü

Abone ol

Mısır'da Cuma gününden bu yana muhalifler ile askerler arasında yaşanan ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 300'den fazla kişinin de yaralandığı olayların, futbol yüzünden çıktığı öne sürüldü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

FUTBOL TOPU MECLİS BİNASININ BAHÇESİNE DÜŞÜNCE

Bazı görgü tanıklarına göre, olayların çıkmasına sebep olan gelişme, başbakanlık binası önünde oturma eylemi yapan muhaliflerin kendi aralarında futbol oynadıkları sırada topun Meclis binasının bahçesine düşmesi ile başladı.

Topu almak üzere bahçeye giren Ala Abdülhadi'nin askerler tarafından dövülerek işkence edilmesi üzerine protestocular ile askerler arasında çatışmalar çıktı. Görgü tanıkları tarafından çatışmaların çıkış sebebi olarak anlatılan bu olay Mısır Başbakanı Kemal Genzuri tarafından da doğrulandı.

Gelişmeler ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Genzuri, Meclis El Şaabi çevresinde koruma görevi sağlayan askerlerin, futbol topunu almak üzere meclis bahçesine giren gence yönelik davranışlarını "kabul edilmeyecek kötü muamele" olarak nitelendirdi.

Genzuri, askerlere karşı gösterici gençlerin tepkilerinin de sert olduğunu ifade ederek, olaylar ile ilgili soruşturma açılacağını ifade etti.

MUHALEFETTEN ASKERİ YÖNETİME BASKI

Mısır'da sivil yönetim çağrısı ile gösteri yapan muhalifler ile askeri polis arasındaki çatışmalar yer yer devam ederken, Abdul Menem Riyad Meydanı'nda toplanan bir grup protestocunun, Tahrir Meydanı'nın kontrolünü tekrar ele geçirmek üzere hazırlık yaptığı belirtildi.

Yarın Partisi Lideri Eymen Nur, Yüksek Askeri Konsey'e çağrıda bulunarak, askerin hızlı bir şekilde görevini devrederek, yönetimden ayrılması çağrısı yaptı. El Karame (Onur) Partisi Lideri ve cumhurbaşkanı adayı Hamdin Sabbahi ise Twiter hesabından yaptığı açıklamada, barışçıl gösterilere karşı güç  kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.