BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Mısır tarlasında yangın

Batman-Silvan karayolu üzerindeki bin 500 dönümlük mısır tarlasında yangın çıktı. Batman Belediyesi, TPAO ve Tüpraş’a ait 6 itfaiye aracı ve...

Abone ol

Batman-Silvan karayolu üzerindeki bin 500 dönümlük mısır tarlasında yangın çıktı. Batman Belediyesi, TPAO ve Tüpraş’a ait 6 itfaiye aracı ve köylülerin müdahale ettiği yangında 1 vatandaş zehirlendi.
Batman-Silvan karayolunda bulunan bin 500 dönümlük mısır tarlasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Mehmet Salih Parlak’a ait olduğu öğrenilen mısır tarlasında yükselen dumanları gören köylüler, tarla sahibi ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye araçları yangına müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın 600 dönümlük ekili mısır tarlasını kül etti. Batman Belediyesi itfaiyelerinin yetersiz kaldığı yangına takviye olarak TPAO ve Tüpraş’tan da itfaiyeler çağrıldı. 2 saatte söndürülen yangında bir itfaiye aracı yangına müdahale ettiği sırada mahsur kaldı. Tarlada bulunan bir traktörün yardımıyla yangının ortasında mahsur kalan itfaiye aracı kurtardı. Mısır tarlasında çıkan yangına müdahale eden bir vatandaş dumandan zehirlenirken, 600 dönümlük mısır tarlası ise küle döndü.
Yangının neden çıktığını bilmediklerini söyleyen Parlak, “Dumanların yükseldiğini görünce köylülerle beraber yangına müdahale ettik. Mısır tarlasının 600 dönümünü biçtik, 600 dönümü ise yandı. Bir dönümden bin 500 ton çıkıyordu. Zararın ne kadar olduğunu bilmiyorum” dedi.
Batman Belediyesi İtfaiye Müdürü Muzaffer Çınar ise, bir günde toplam 5 anız yangınına müdahale ettiklerini belirterek, “Tarlalarda çıkan yangının daha da büyümemesi için yangınları kontrol altına aldık. Şu anda bir kaç saattir buradayız. Yangının çevreye ulaşmaması için önlem almaya çalışıyoruz. Kurtarma ekipmanlı bir araç yangın söndürme esnasında yangının ortasında kaldı ama halat atarak traktör römorkuyla aracımızı kurtardık. İşin kötü tarafı araçta su kalmamıştı. Su olsaydı kendi kendine yangını söndürürdü. Allah’a şükür aracımıza zarar gelmedi. Yangında ekipmanlarımızdan zehirlenen veya yararlanan yok, sadece bir vatandaş karbon monoksit zehirlenmesinden yaralandı. Ambulans gelinceye kadar ilk müdahaleyi de biz yaptık” diye konuştu.
(İHA)