BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Mısır: Sisi'yi eleştiren şarkıcıya devlet radyosu yasağı

Mısır Devlet Radyosu, askeri hükümeti eleştiren şarkıcı Hamza Namira'nın şarkılarını bundan sonra çalmayacağını duyurdu.

Abone ol

Mısır Devlet Radyosu, askeri hükümeti eleştiren şarkıcı Hamza Namira'nın şarkılarını bundan sonra çalmayacağını duyurdu.

Mısır'daki adaletsizlik ve sınıf ayrımları üzerine şarkılar söyleyen Hamza Namira, 2011'deki ayaklanmaları sırasında ünlenmişti.

Namira, dönemin devlet başkanı Hüsnü Mübarek'e karşı Tahrir meydanında yapılan protestoların simgesi haline gelmiş ve daha sonra da meydanı ziyaret etmişti.

Mısır Devlet Radyosu adına BBC'ye konuşan Abdülrahman Raşid, rutin denetimler sırasında Namira'nın şarkılarının yayına uygun olmadığına karar verildiğini söyledi.

Raşid, radyoda yayımlanan tüm şarkıcıların bu prosedürden geçirildiğini kaydetti ve "hükümeti eleştiren şarkıcıların yayın listesinden çıkarıldığını" belirtti.

'Hainlikle' suçlanmıştı

Askeri yönetim, kendisine eleştirel davranan başka isimlerle de siyasi sorunlar yaşadı.

Kısa bir süre önce Mısır'ın en ünlü oyuncularından Halid Abül Naga, Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'yi eleştirdiği için "hainlikle" suçlanmıştı.

Bir avukat, ünlü oyuncu hakkında "ulusal güvenliği tehdit" nedeniyle dava açmıştı.

Kahire'den bildiren BBC muhabiri Kate Benyon-Tinker, muhalefetin susturulması yönünde çabaların arttığı yorumunu yapıyor.

Ülkedeki muhalifler ise, Cumhurbaşkanı Sisi'yi övmeyenlerin susturulduğunu söylüyor.