BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.424,27
HABER /  GÜNCEL

Mısır ordusuna eş zamanlı saldırılar

Sina Yarımadası'nda askeri kontrol noktalarına bir dizi eş zamanlı saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araçların da kullanıldığı saldırılarda en az 10 asker öldü. Saldırıları IŞİD bağlantılı bir örgütün üstlendiği bildirildi.

Abone ol

Sina Yarımadası'nın kuzeyinde askeri kontrol noktalarına bir dizi eş zamanlı saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araçların da kullanıldığı saldırılarda en az 10 Mısır ordusu askerinin öldüğü belirtilirken, Mısır basını ölü sayısını en az 30 olarak veriyor.

Saldırıları IŞİD bağlantılı bir örgütün üslendiği bildirildi.

Kahire'den aktaran BBC muhabiri Sally Nabil, 70'ten fazla militanın 5 kontrol noktasına aynı anda saldırdığını aktarıyor.

Mısır ordusu sözcüsü General Muhammed Samir, bölgede çatışmaların devam ettiğini ve hayatını kaybeden asker sayısının 10 olduğunu ifade ediyor.

Ancak Mısır basınında ölen asker sayısının 30'a kadar yükseldiğine yönelik bilgiler var. Basının aktardığı ölü sayıları resmi merciler tarafından doğrulanmış değil.

IŞİD şüphesi

Son iki yıldır Sina Yarımadası'nın kuzey bölgelerinde radikal İslamcı örgütlerin şiddet eylemlerinde artış yaşanıyordu.

Bölgede güvenliği tesis etmeye çalışan Mısır ordusu, yollara kontrol noktaları kurmuş ve asker sayısını da artırmıştı.

Bu sabah gerçekleştirilen saldırıları üstlenen bir örgüt olmasa da Associated Press haber ajansı "IŞİD'in (Irak Şam İslam Devleti) tüm saldırı taktiklerinin uygulandığı görülüyor" yorumunu yaptı.

Militanların sabahın erken saatlerinde askeri kontrol noktalarına havan topu mermileri ve roketatarlarla saldırdığı ifade ediliyor. Birbirine yakın iki kontrol noktasının tamamen tahrip edildiği de gelen haberler arasında.

Saldırılar başken Kahire'de Başsavcı Hişam Bereket'e düzenlenen suikastten iki gün sonra gerçekleşmiş oldu.

Dün de Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, radikal İslamcı militanlara yönelik iki yıl sürecek güvenlik operasyonları programını açıklamıştı.

Gazze Şeridi ile sınırı bulunan Sİna Yarımadası'nın kuzey bölgesinde, 2013'te eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesinden bu yana çok sayıda saldırı meydana gelmişti.