BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  GÜNCEL

Mısır için korkunç Mossad iddiası!

Mısır uzmanı Prof. Dr. Akgün'de iddia; "Mossad Sisi'ye suikast yapıp ordunun sokağa çıkmasını meşrulaştırabilir"

Abone ol

İNTERNET HABER - Mısır’ı en iyi bilen isimler arasında yer alan Selçuk Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Akgün, darbeci General Sisi’ye bağlı silahlı güçlerin Rabiatu'l Adeviye Meydanı’nda devrik cumhurbaşkanı Mursi taraftarı yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırısı için, “Sisi, bir panik içinde. Batı ile anlaşıp muhaliflerin de gireceği bir seçimi istemiyor. Kendisinin sürekli iktidarda kalmasından yana. Ama buna da ortam bulamadı ve bu saldırıyı yaptı. Buna Mısır’ın en eski stratejisini uygulayarak Firavun stratejisine döndü ve korku baskı ile yönetmek istiyor denilebilir” dedi.

BASIN DE BENİ SATAR ENDİŞESİ TAŞIYOR

Darbeci General Sisi’nin iktidarda daha uzun kalmak için yollar aradığını ve Batı’dan Obama’ya ABD gazetesi aracılığıyla sitem edişindeki ruh halinde olduğunu anlatan Prof. Dr. Birol Akgün, “Sisi, çok aşırı kendine güvenli general gibi durmuyor. Sisi, panik içinde. Elindeki gücü bu anlamda kullanıyor. Kendi iktidarını güvencede görmediği için, ‘Basın da beni satabilir’ endişesiyle, son saldırıyı yaptı. Doğrusu darbenin kendisi siyaseten büyük bir günahtır. Ama siyaseten de darbe yaptıysan bu işi tam olarak bitireceksiniz. Sisi, muhalifleri zamanında anlaşarak susturamadı. Şimdi silahla susturmaya çalışıyor. Batı ile anlaşıp muhaliflerin de gireceği bir seçimi istemiyor. Kendisinin sürekli iktidarda kalmasından yana. Ama buna da ortam bulamadı ve bu saldırıyı yaptı. Buna Mısır’ın en eski stratejisini uygulayarak Firavun stratejisine döndü ve korku baskı ile yönetmek istiyor denilebilir” diye konuştu.

BATI KIZAR AMA KATAR VE SUUDİ ARABİSTAN DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜR

Mısır’da derin güçlerin devreye girmesinin Sisi’ye yönelik bir suikastla sonuçlanma ihtimali bulunduğunu söyleyen Prof. Akgün, “Beni en çok korkutan da bu. Mossad ya da derin Mısır, Sisi’ye yahut hükümete bir saldırıda bulunursa o zaman ordunun sokağa çıkıp İhvan için saldırmasını meşru gösterebilirler. Ama Mısır’da, Sisi’yi darbeye götüren iktidar çatırdadı. Bu iş sadece İhvan – Sisi meselesi olmaktan çıktı. Batı, bu katliam karşısında sesini çıkartır ama Katar ve kendi ülkesindeki ayaklanmaları kanlı şekilde bastırıp, bunu dünyadan gizleyen Suudi Arabistan üç yüz beş yüz ölüye bakmadan desteğini sürdürür. Sisi, ya içinde Türkiye’nin de olduğu ülkelerle masaya oturup, muhalefetin önünü açacak ya da daha kanlı görüntü verecek” ifadelerini kullandı.