BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  DÜNYA

Mısır güzelini kainat güzeli diye yutturdular

KKTC'de güzel krizi yaşandı. Gazetelerin manşetlerine taşıdığı haber ve o anda yaşananlar...

Abone ol

KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer'le, "2009 Kâinat Güzeli" diye Mısır güzelini görüştürdüler, ülke karıştı! KKTC medyasının "Aziz Nesin'lik" dediği görüşme tam da şaka günü 1 Nisan'da gerçekleşti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) şu günlerde 'güzel' bir krizle çalkalanıyor. Meclis Başkanı Hasan Bozer'le "2009 Kâinat Güzeli" diye Mısır güzelini görüştürdüler.
Devletin resmi ajansı Türk Ajansı Kıbrıs, 1 Nisan'da basına, "Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, 2009 Kâinat Güzeli Elham Wagdi 'yi kabul edecek" gündemi geçti. Basın da kainat güzelini görüntülemek amacıyla Meclis'e gitti.

Meclis Şeref Salonu'nda kabul edilen Elham Wagdi, Bozer'e kabulünden ötürü teşekkür etti ve KKTC'de yapmayı düşündüğü güzellik yarışması için destek istedi. Kabulde konuşan Meclis Başkanı Hasan Bozer de, ziyaretin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Bir dünya güzelini ağırlamak, biz de bir dünya devleti olduğumuza göre çok önemli ve anlamlıdır" dedi.
Özellikle komşu ülke Mısır'dan bir dünya güzelinin kendisini ziyaret etmesinin bir onur olduğunu belirten Bozer, bu ziyareti ciddiye alıp önemsediklerini, bu tür ziyaretlerin ülke tanıtımı için çok önemli olduğunu söyledi.

Kim kandırdı?
Ziyaretin bir gün sonra basına yansımasıyla ortalık ayağa kalktı. Konu hakkında basına açıklama yapan Koreograf Bülent Günkut, "Elham Wagdi Kâinat Güzeli değildir, asıl güzel Venezuellalı Stefania Fernandez" dedi. Günkut, "Wagdi'nin 2009 Mısır Güzeli olduğunu" belirtti. Günkut'un açıklaması üzerine medya olayı "ti"ye alan haberler yayınladı.

YAZIYI DA MI GÖRMEDİNİZ?
Haberdar gazetesi, "Kainat Güzeli sahte çıktı" derken, Star Kıbrıs, "Meclis Başkanı'nı kim kandırdı?" başlığını kullandı. Haberdar yazarı Ali Tekman, köşe yazısında, "Kalk üstad Aziz Nesin kalk, unvan elden gidiyor" diye yazdı. Tekman, "İnsan sormaz, hızlı bir araştırma yaptırtmaz mı o makamda kabul edeceği kişinin nitelik ve unvanıyla ilgili olarak?" sorusunu sordu. Tekman, "Aziz Nesin usta bile yattığı yerden kahkahalarla güler buna" dedi. Star Kıbrıs yazarı Abdullah Azizoğlu da, "Kızcığazın omzundan aşağı "Miss Egypt Universe 2009" yazıyordu. Bizimkiler bunu da mı görmedi. Yoksa Miss+Egypt+Universe+2009= Bu Elham Wagdi var ya, valla billa hem dünya hem kainat güzelidir mi dediler" diye yazdı.