BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  DÜNYA

Mısır füze attı İsrail ile savaş çıkıyor! Şoke eden gelişme

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü başkent olarak tanıması beklenen günde Mısır, Sina yarımadasından İsrail’e 2 füze attı. Füze iddiası İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından da doğrulandı. İsrail'in buna nasıl bir karşılık vereceği bilinmiyor. Türkiye'de Kudüs krizi sebebiyle sesini yükseltti.

Abone ol

KUDÜS kriziyle gerilen Ortadoğu'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Mısır’ın Sina yarımadasından İsrail’e 2 füze atıldığı haberi ajanslar tarafından son dakika olarak geçildi. Füze iddiası İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından da doğrulandı.

Mısır'ın Sina yarımadasından atılan füzeler sonrasında herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, Gazze'ye sınırı olan Eskhol bölgesinde sirenler en az 3 kez çaldı. İsrail Savunma Güçleri, muhtemel hava sahası ihlallerini ve atılan füzenin türünü araştırıyor.

KUDÜS KRİZİ NEDİR? : Peki İsrail ile Mısır'ı savaşın eşiğine getiren Kudüs krizi nedir? Bilmeyenler için kısa bir özet geçelim. Dünya ülkeleri Kudüs'ü başkent olarak tanımıyor. Haliyle de burada elçilik bulundurmuyor. ABD'de 1995'ten beri göreve gelen her başkan bunun için doğru zaman olmadığını belirterek, Amerikan Elçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasını erteliyor. Bu yıl da ABD Başkanı Donald Trump'ın ertelemeye imza atması gerekiyordu. Ancak damadı 'hala düşünüyor' deyince dünya ayağa kalktı.

Trump dün gece yarısı ertelemeyi imzaladı ancak bu kez de Kudüs'ü başkent olarak tanıyacak iddiaları gerilim yaratıyor. Diplomatlara ve gözlemcilere göre, Donald Trump yarın yani Çarşamba günü yapacağı konuşmada, İsrail'in başkentini Kudüs olarak tanınmasına destek verdiğini açıklayabilir.

İsrail uçakları Şam'ı vurdu! Hedefte orası var

Kudüs haritada nerede ve kimin? Kudüs'ün 3 önemi

Erdoğan'dan ABD ve İsrail'e Kudüs restini çekti!

Kıyamet savaşı çıkaracak Kudüs gelişmesi! Dünya ayakta