BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  DÜNYA

Mısır ‘daki katlima Ankara’dan tepki

Ankara Mısır Büyükelçiliği önünde, Mısır’da yapılan katliam protesto edildi. Protestoların ardından Mısır’da hayatını kaybeden Müslümanlar i...

Abone ol

Ankara Mısır Büyükelçiliği önünde, Mısır’da yapılan katliam protesto edildi. Protestoların ardından Mısır’da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, “Mısır’da yaşanılanlar Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçası, başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerinin ikiyüzlü tutumuna ve çifte standartlarına tekrardan şahit olduk.” dedi.
Anadolu Gençlik Derneği Mısır’da yapılan askeri darbe ve sonrasında yaşanan olaylarla sebebiyle, Mısır Büyükelçiliği önünde eylem gerçekleştirdi. Eyleme Cansuyu ve Şuurlu Öğretmenler Derneği de katıldı. Göstericiler, “Katil Sisi elbet hesap vereceksin”, “Sisi Amerika’nın Pisi”, “Mısır’a selam direnişe devam” gibi pankart ve dövizler açıp, sloganlar atarak darbeyi protesto ettiler.
YAPILANLAR İNSANLIK SUÇU
Mısır’da yapılan darbeye karşı gerçekleştirilen gösterilerde hayatını kaybedenlerle ilgili konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, Mısır’ın Adeviye ve diğer meydanlarında yapılan gösterilerde polis ve askerin demokratik haklarını kullanan göstericilere gerçek mermilerle ateş açtığını, bunun sonucunda 200’den fazla insanın hayatını kaybedip, 5 binden fazla insanın da yaralandığını belirtti. Asker ve polisin bölgeye tıbbi malzeme girişine izin vermediğini kaydeden Turhan, yapılanların insanlık suçu olduğunu ifade etti.
BATI’NIN TUTUMU İKİYÜZLÜLÜK
Mısır Ordusu’nun terör örgütlerine, Sisi’yi de eli kanlı bir caniye benzeten Turhan, Mısır’da yaşanılan sürecin Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) bir parçası olduğunu savundu ve sözlerine şu şekilde devam etti:
“Mısır Ordusu’ emperyalizmin ve Siyonizm’in taşeronluğunu yapmaktadır. İşine geldiğinde demokrasi havarisi kesilen Batı bu darbeyi alenen desteklemektedir. Başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin tutumu kronik bir ikiyüzlülüğe ve çifte standarda bizleri tekrardan şahit yapmıştır”
Yapılan eylemin ardından, göstericiler Mısır’da yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldılar.
(İHA)