BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.427,10
HABER /  DÜNYA

Mısır'da geçici hükümet istifa etti

Mısır'da Hazim el-Biblavi'nin başbakanlığında kurulan geçici hükümet istifa etti.

Abone ol

Mısır'da Hazım El Biblavi başbakanlığındaki ordu destekli geçici hükümetin istifa ettiği bildirildi.

Mısırlı El Ahram gazetesi bugün yapılan ve 15 dakika süren kabine toplantısının ardından Başbakan El Biblavi'nin ve kabinesinin istifa kararı alındığını duyurdu. Cumhurbaşkanı adaylığını açıklaması beklenen darbeci general Abdülfettah El Sisi de kabine de savunma bakanı olarak görev yapıyordu.

HÜKÜMET ARAYIŞLARI

Mısır'da yeni hükümet kurmak için düşünülen isimler içerisinde en belirgin şahsiyetin İskan Bakanı İbrahim Mahleb olduğu bildirildi.  

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un önünde, Başbakan Hazım Biblavi'nin istifasının ardından yeni kurulacak hükümet için birçok ismin bulunduğunu ancak bunlar arasında en belirgin şahsiyetin istifa eden hükümetteki İskan Bakanı İbrahim Mahleb olduğu ifade edildi. 

Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'un önündeki diğer isimlere ilişkin bilgi vermeyen kaynak, Mansur'un bugün ilerleyen saatlerde Mahleb ile görüşeceğini dile getirdi. 

Öte yandan aynı kaynak hükümetin gerçekte iki hafta önce istifasını sunmayı teklif ettiğini ancak Mansur'un ülkenin içinde bulunduğu şartlardan dolayı bunu kabul etmeyerek istifanın ertelenmesini istediğini bildirdi.

Bu arada AA muhabirine konuşan Başbakan Yardımcısı Hüsam İsa ise hükümetin istifasını Mansur'a sunduğunu ancak bunun bugün duyurulduğunu söyledi.

Mısır'da 3 Temmuz askeri darbesiyle işbaşına gelen Hazım Biblavi, ülkeden artan işçi grevleri nedeniyle bugün Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a istifasını sundu. 

Adli Mansur'un ise Biblavi’ye, istifasının ardından yeni bir hükümet seçilinceye kadar görevini sürdürmesini istediği bildirildi.