BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  DÜNYA

Putin'den Tatar lidere telefon

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Kırım Tatarlarının durumunu görüştü.

Abone ol

Kremlin'in resmi internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, Minnihanov Kırım Tatarlarıyla yatığı görüşmelere ilişkin Putin'e bilgi aktardı.

Kırım Tatarlarının bazı sorunları bulunduğunu ve bunların çözülmesi gerektiğini ileten Minnihanov, "26 Nisan 1991"de Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti Yüksek Konseyi tarafından kabul edilen ve hala yürürlükte olan 'Baskılara Uğrayan Halkların Hak İadesi Kanunu'nun Kırım Tatarlarını  kapsaması iyi olurdu. Bu onlara ciddi manevi destek olurdu” ifadelerini kullandı.

Kırım Tatarlarının yaşadığı ve mevcut yönetimin yasa dışı olarak gördüğü topraklarla ilgili sorunun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Minnihanov, Putin'e şunları söyledi:

"İlk olarak, Kırım Tatarlarının yaşadığı yerleri yasallaştırılmalı. İkincisi, altyapıyı desteklemek ve bu konuda bir program kabul etmek gerekiyor. Biz bu konuyu, Kırım hükümetindeki yetkililerle görüştük. Bu konuda sizin desteğiniz gerekiyor.”

Rusya Devlet Başkanı Putin de iletilen konuların incelenmesi ve gerekli çalışmaların yapılması için talimat vereceğini ifade etti.