BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Minikler yeni sınıflarında ders görecek

Eyüp'te Hacı Arif Bey İlköğretim okulunda açılan okul öncesi biriminde çocuklar eğitim hayatlarına hazırlanacak.

Abone ol

Haci Arif Bey İlk Öğretimokulu anasınıfı törenle açıldı

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TOGEM, Eyüp Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ile Ağaoğlu İnşaat işbirliğiyle Haci Arif Bey İlk Öğretim Okulu’nda okul öncesi eğitim birimi kuruldu. Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ve eşi Mine Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Saraç, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, Togem Başkanı Saadet Gülbaran, Ali İbrahim Ağaoğlu adına Kerem Hükman, Okul Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Okul öncesi eğitim artmalı

Ana sınıfının açılışı, protokol konuşmaları ile başladı. Okul öncesi eğitim birimlerinin ilçede daha da artırılması gerektiğini belirten Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, ana sınıflarının önemine değindi. Anadolu’nun okul öncesi eğitimde öne geçtiğini anlatan Erdoğan, “İstanbul bu konuda öncü olmalı, Anadolu bizi geçmiştir. İlçemizde okul öncesi eğitimin arttırılması gerekiyor“ dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da şunları söyledi:

“Okul öncesi eğitim sınıfının yapımında katkıları olan herkese teşekkür ediyorum. Eğitime yapacağımız destek çocuklarımızın geleceğine atılan bir adımdır. Biz belediye olarak çocuklarımızın eğitimlerine katkıda bulunmak için kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk. Öğrencilerimizin eğitimleri için projelerimiz var. Bizim için eğitime yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Öğrencilerimizin sağlıklı ve hijyen bir ortamda ders görmeleri için okullarımızın bakım ve onarım ve temizliklerini yapıyoruz.“

Anaokulu açılışı öncesi minik öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü. Açılışın ardından protokol anaokulunu gezdi ve minik öğrencilerle yakından ilgilendi.