BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Minikler tarihi mekanlara hayran kaldı

Esenler Belediyesi, ilçedeki ilköğretim öğrencileri tarihi mekanlara götürdü. Minikler ise gezide gördüklerine hayran kaldı.

Abone ol

‘Hayatım boyunca unutamayacağım’ Bu sözler ilk kez Ayasofya’yı, 1453 Panorama Müzesi’ni, Sultanahmet Camii’ni gören miniklere ait. Etrafta koşuşturan Esenler İlköğretim Okulu’nun 5’nci sınıf öğrencileri tarihi mekânları ilk kez görmenin heyecanını yaşadı.

100 Binlik hedefini bitiminden 3 ay önce aşarak toplam 150 bin kişiye ulaşan ‘Esenler 2010’a 100 Bin Kişi İle Katılıyor’ projesi öğrencilerin yüzünü güldürmeyi sürdürüyor.

Bu kez de Esenler İlköğretim Okulu öğrencileri ‘İstanbul’a yolculuk’ adı altında tarihi yarımadayı gezme imkânı buldu. Toplam 110 öğrenci rehberler, öğretmenleri ve yetkili kişilerin eşliğinde 1453 Panorama Müzesi, Sultanahmet Meydanı ve Camii, Ayasofya ve 1001 İcat Müzesi’ni gezdi.

İstanbullu olma rehberi

Öğrencilere geziden önce Esenler 2010 tişörtleri ve çocuklar için özel olarak basılan ‘İstanbullu olma rehberi’ dağıtıldı. Geziler sırasında oldukça hoş vakit geçirdikleri gözlenen öğrencilerin meraklı soruları da dikkatlerden kaçmadı. Sonuç olarak Esenler İlköğretim Okulu öğrencileri de ‘Esenler 2010’a 100 bin kişi ile katılıyor’ projesi sayesinde İstanbullu olmanın ayrıcalığını yaşadı.

Tarihi ve kültürel mekanlara bir an önce girebilmek için mücadele eden öğrenciler, yaşadıklarını anlatabilmek için de adeta birbiri ile yarıştı. Onlar duygularını paylaşırken cümleleri birbirine karıştı, hislerini ifade etmekte zorlandılar belki. Ama ortaya oldukça renkli sohbetler çıktı!

Melisa Yılmaz - 10 Yaşında 

Doğduğumdan beri İstanbul’dayım. Ama 1453 Panorama Müzesi’ni, Ayasofya’yı ve gezdiğimiz diğer yerleri hiç görmemiştim. 1001 İcat Sergisi’ne de gittik. Orada bulunan filli saat çok dikkatimi çekti. Bu kadar teknolojinin olmadığı bir zamanda bunları düşünebilmeleri muhteşem bir şey. Ama en çok Dikilitaş’ı beğendim. Taşın üzerindeki kuş resimleri hoşuma gitti. Bir de turistler çok eğlenceliydi. Her geçen resmimizi çekti ve bizi sevdi. Kısacası bu gezi sayesinde hayatım boyu unutamayacağım bir gün yaşamış oldum.

Büşra Çinkara – 10 Yaşında

Gezimiz gerçekten çok güzel geçti. 1453 Panorama Müzesi’nde bulutlar çok gerçekçi duruyordu. Bir de gülle sesleri ve çevresindeki minik yapıtlar beni çok etkiledi. ‘Kocaman gülleleri nasıl kaldırmışlar ki?’ diye düşündüm. 1001 icat Sergisi’nde de en çok filli, yılanlı su saatini beğendim. Bir de oda gibi bir yerde 3 boyutlu yıldızlara dokunduk.

Pınar Öztürk – 11 Yaşında

Ben de bu yerlere ilk defa geliyorum. En çok Ayasofya’yı beğendim. Giriş kapıları çok büyüktü. Duvarlarda ‘Allah’ yazan kocaman, yuvarlak bir sürü tablo vardı. Onu o büyük kapıdan bile çıkaramıyorlarmış. O dönemde bu yazıları caminin içinde yazmışlar çünkü. Rehberlerimiz bize oradaki her şeyi anlattı. Daha önce kitaptan okumuştum ama yine de anlatılanlardan haberim yoktu. Bir de okuduklarımı unutuyordum ama artık gördüklerimi ve bize anlatılanları hiç unutmayacağım.