BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Minik Zeynep'ten kara haber!

Milyonda bir görülen illet O'nu ailesinden ayırdı!

Abone ol

Uşak'ta, hemofagositik lenfohistiyositozis (HLH) tanısı konulan ve 1 aylık kardeşi Melek Selma Fatma’dan alınan kök hüncre nakli yapılacağı gün beyin kanaması geçiren minik Zeynep tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

MİLYONDA BİR GÖRÜLEN İLLET
Uşak’ın karaağaç Mahallesi’nde yaşayan Yunus-Selcan Karaca çiftinin HLH hastası olan ilk bebekleri 15 aylık Zeynep Karaca, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Topfakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 11 aylıkken yüksek ateş şikayeti ile Uşak Devlet Hastanesi’ne oradan da İzmir Dr. Behçet Uz Hastanesi’ne kaldırılan minik Zeynep’e HLH tanısı konulmuş tedavi için ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Milyonda bir görülen hastalıktan kurtulabilmersi için yaklaşık bir ay önce dünyaya gelen kardeşi Melek Selma Fatma’nın kordon kanından alde edilecek kök hücre naklini bekleyen talihsiz Zeynep, nakil yapılacağı gün beyin kanaması geçirmişti. 10 Nisan gününden bu yana tedavi gördüğü hastanede yoğun bakımda tutulan minik Zeynep dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Minik kızın tedaviye yanıt vermediği ve bu nedenle yaşam mücadelesini kaybettiği öğrenildi.

ACILI AİLEDEN TEŞEKKÜR
Acılı aile kızlarının ölümü ile byük bir üzüntü yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Zeynep’i yaşatmak için doktorlar ve biz elimizden geleni yaptık. Talihsizlikler yakamızı bırakmadı ve evladımızı yitirdik. Bu süreçte bize destek veren herkese minnet duyuyoruz. Özelikle evimize kadar gelip bizi ziyaret eden her türlü desteği vereceklerini ifade eden Uşak Valisi Özdemir Çakacak’a teşekkür ederiz”