BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  DÜNYA

Minik Reşit ilik bekliyor

Adıyaman’da, dokuz aydır ADL (Adrelökodistrofi) hastalığına yakalanan 4 yaşındaki Reşit Deniz Çil, ilik nakli olmayı bekliyor.<br/>9 aydır i...

Abone ol

Adıyaman’da, dokuz aydır ADL (Adrelökodistrofi) hastalığına yakalanan 4 yaşındaki Reşit Deniz Çil, ilik nakli olmayı bekliyor.
9 aydır ilik nakli bekleyen, 4 yaşındaki Reşit Deniz Çil’in ailesi uygun iliğin bulunması için çalmadıkları kapı bırakmazken, uygun iliğin bulunamaması halinde 4 yaşındaki çocuklarının hayata gözlerini yumacağını belirtti. 9 aydır ilik beklediklerini belirten Reşit Deniz Çil’in babası Nihat Çil, çocuğunu yaşatmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirterek “Tek isteğimiz evladımızın sağlığına kavuşup yaşamasıdır” dedi.
Antalya Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi İlik Bankasına durumu bildirdiklerini ve beklemeye koyulduklarını belirten Çil, şöyle konuştu: "2013 Şubat ayının 8. gününden itibaren çocuğum için ilik nakli bekliyorum. Hastalığını tesadüfen öğrendim. Soğuk almıştı çocuk. Doktor çocuğu görür görmez ’Bunun kalbinde ya da böbreğinde sorun var’ demiş. Eşim ve ben telaşlandık. Bizleri Diyarbakır’a sevk etti biz de gittik. Test yapıldı. Normal insanın değerleri 7,2 ve 63,7 arası olması gerekirken Deniz’in değerleri 2 bin çıktı. Böbrek üstü bezlerinin adrenalin üretmediğini bize söylediler. Sekiz gün yattı Diyarbakır’da sonra buraya geldik. Kontrollere gidiyorduk. VCLFA diye bir test vardı o yapıldı. ADL hastalığı çıktı. Bunu 8. ayda öğrendik. Zaten birbirine bağlantılı hastalıklar bunlar. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza tüm duyarlı insanlara seslenmek istiyorum. İnşallah ellerinden gelen desteği bizlere sağlar. Çocuğumu yaşatmak istiyorum. Elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. İnşallah bulunur gerekli olan ilik."
(İHA)