BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Minik Mete'nin zor anları

Dedesi valizleri bagaja koymak için arka tarafa yönelince, minik mete anahtardaki o düğmeye bastı olanlar oldu.

Abone ol

Almanya'dan gelen anne ve babasını karşılamak için dedesi ile birlikte Atatürk Havalimanı'na gelen iki yaşındaki Mete Barlas, merkezi kilit düğmesine basınca otomobilin içinde kilitli kaldı.

Yirmi dakika süren çaba sonucunda minik Mete dışardan yapılan tarifler üzerine otomobilin üstünde bulunan kontak anahtarını çıkarıp, anahtar üzerindeki kapı açma düğmesine basınca kurtuldu.

Annesi ve babasının kısa süreli tatil için Almanya'ya gitmesi üzerine minik Mete Barlas Büyükçekmece'de oturan dedesi Necati Barlas'ın yanında kaldı. Minik Mete Barlas, Almanya'dan tatilden dönen annesi Derya ve babasını karşılamak için bugün saat 12.30'da dedesinin otomobili ile Atatürk Havalimanı Dışhatlar geliş terminaline geldi.

Annesi ve babası ile kısa süre hasret gideren minik Mete'yi tekrar otomobile oturtan Barlas ailesi valizleri bagaja yerleştirmek için yan tarafı geçince, otomobilin içinde olan minik Mete direksiyon tarafında bulunan merkezi kilit düğmesine bastı. Üzerinde anahtar olduğu için kilitlenen otomobilden Mete'yi çıkartmak için çeşitli yöntemler yapıldı.

Bu arada otomobilin yedek anahtarının getirilmesi için Büyükçekmece'deki eve telefon edildi. Ancak bu arada hiçbir panik emaresi göstermeyen ve çok sakin olan minik Mete dışarda yapılan tarifleri akıllı bir şekilde uyguladı.

Otomobil?in anahtarını çıkartması tarif edilen Mete Barlas, anahtarı çıkarttı ancak yere düşürdü. Bu kez yerden anahtarı alan Mete dışardan yapılan tarif üzerine yaklaşık 20 dakika sonra açma düğmesine basarak kendisini kurtardı.

Çevrede kensini seyredenlerin alkışları eşliğinde annesi Derya'ya sarılan minik Mete hiçbir şey olmamış gibi bu kez tekrar otomobile binip direksiyona oturdu.

Çok kısa da olsa büyük heyecan yaşayan anne Derya Barlas, "Bir dakika içinde kapıyı kilitledi. Mete çok dikkatli bir çocuktur. Devamlı soru sorar. Bunun mükafatını gördü" dedi.