BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  GÜNCEL

Minik Enes'in katili aramalara katılmış

Iğdır'da günlerdir kayıp olan 6 yaşındaki Enes Tosun'un cesedi bulundu. Katil ise ailenin en yakınından çıktı.

Abone ol
IĞDIR'ın Tuzluca lçesinde bir hafta önce kaybolan ve dün evlerine bitişik akrabalarının bahçesinde bir çuval içerisinde toprağa gömülü halde bulunan 6 yaşındaki Enes Tosun'in Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi tamamlandı. Tosun'un cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Olay, Tuzluca İlçesi'ne 23 kilometre uzaklıktaki Güllüce Köyü'nde meydana geldi. Metin- Bahar Tosun çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Enes Tosun, 29 Haziran günü oynamak için çıktığı evine bir daha dönmedi. Bakkal dükkanı işleten Baba Metin Tosun'un Jandarma ve afad ekiplerine haber vermesi üzerine Enes'i arama çalışmalarına başlatıldı. Aramalara rağmen Enes bulunamadı. Enes Tosun'u bulmak için Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Ankara'dan özel ekip ve kadavra konusunda eğitimli köpekleri getirtti. Arama köpekleri, dün Sabah Tosun ailesinin bitişiğindeki evin bahçesinde tepki verdi. Metin Tosun'un akrabalarına ait olduğu belirlenen evin bahçesinde yapılan kazıda Enes'in çuval içindeki cesedi bulundu.

enes.jpeg 
 
Olayla ilgili olarak baba Metin Tosun'un amcasının oğlu olan ve köydeki çoban Mehmet Tosun eşi Güneş Tosun ve bir yakınları olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı. 3 çocuk annesi Güneş Tosun'un ifadesinde cinayeti itiraf ettiği iddia edildi. Tosun, iddiaya göre, evlerine gelerek çocukları ile Oyun oynayan Enes'i yaramazlık yaptığı için ittiğini ve çocuğun kafasını duvara çarpıp öldüğünü daha sonra korktuğu için de bahçeye gömdüğünü söyledi.
 
Tuzluca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Enes Tosun'un cenazesi otopsi için dün gece yarısı Erzurum'daki Adli Tıp Kurumuna getirildi. Burada otopsiyi bekleyen amca evli ve bir çocuk babası 30 yaşındaki Engin Tosun, yaşananlara inanamadıklarını belirtti. Enes'in kaybolduğu haberini alan Ankara'daki amcaları İsa Tosun'un üzüntüden kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiğini ifade eden Tosun şunları söyledi:
 
"Köpeklerin havlayarak tepki verdiği yeri 10- 15 santim kazdıktan sonra bir çuval bulduk için açıp baktığımızda yeğenimin çürümeye başladığı cesetini gördük. Olayı amcamın oğlunun eşi yapmış. Kendisi ve eşi bizimle birlikte ağlıyor, arama çalışmalarına katılıyordu. 'Neden böyle bir şey yaptı' diye düşünüyorum ama aklıma hiçbir şey gelmiyor. Allah belasını versin. Her gün evimize girip çıkan biriydi. Ekmeğimizi paylaşıyorduk. Yeğenim Enes'in kaybolduğu haberini alan Ankara'daki amcamız İsa Tosun (50) buna üzülüp kalp krizi geçirdi ve bir gün sonra da yaşamını yitirdi. Allah böyle acıyı kimseye yaşatmasın.

enesin-annesi.jpeg 
 
GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
 
Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde 7 gün önce kaybolduktan ölü bulunan Enes Tosun'un cenazesi Erzurum'da yapılan otopsi sonrası Güllüce Köyü'ne getirildi. Güllüce köyünde düzenlenen cenaze törenine Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek, İlçe Emniyet Müdürü Alaaddin Altınay, HDP Iğdır Milletvekili Kıznaz Türkeli, Tuzluca Belediyesi Eş Başkanı Neşegül Can ile birlikte yaklaşık 250 kişi katıldı. Cenaze namazı sonrası köy mezarlığına götürülen minik Enes, gözyaşları arasında toprağa verildi. Çocukları toprağa verilirken baygınlık ve sinir krizi geçiren anne Bahar ve baba Metin Tosun'a olay yerindeki sağlık görevlileri müdahele etti. Aile Kaymakam İbrahim Civelek'ten katil veya katillerin yakalanmasını, gereken cezanın verilmesini istedi. Kaymakam Civelek ise suçluların mutlaka bulunup adalete teslim edileceğini, gönüllerinin rahat olmasını gerektiğini söyledi.

enes-cenaze.jpeg 
 
Enes Tosun'un cesedinin bulunduğu akrabalarının evinin önünde jandarma ekipleri beklerken, gözaltına alınan Güneş Tosun eşi Mehmet Tosun ve kayınbiraderi Mahmut Tosun'un ise İlçe Jandarma Karakolu'nda halen sorgusu devam ediyor. Dün Güneş Tosun'un kaçarak evine sığınmak istediğini anlatan köylülerden Ebubekir Can ise şunları söyledi:
 
"Güneş Tosun kapıma geldi. Geldiğinde kan ter içerisindeydi. 'Beni sakla amca' dedi. 'Askerler beni yakalayacak' diye yalvardı. Ben de 'kızım neden askerler seni yakalayacak ne yaptın dedim?' İlk önce kayınbirederisin üstüne attı, daha sonra 'ben öldürdüm' dedi. 'Neden öldürdün?' dediğim zaman da 'benim çocuklarımla kavga ediyorlardı, ben de bir sopa attım çocuğun düşüp bayıldığını gördüm' diye cevap verdi. Ben de 'hayır git askerlere teslim ol' dedim. Dışarıya çıktığımda telefonunu evimin bahçesine atmıştı. Telefonu alakarak askerlere götürüp verdim. Meğerse kadın teslim olmamış. Köyün çıkışındaki İnce köyüne yakın yerde yakalanmış."