BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  MAGAZİN

Mine Çayıroğlu kimdir kaç yaşında son hali ile Söz'de

Mine Çayıroğlu kimdir, kaç yaşında soruları Söz dizisi kadrosuna dahil olması ile araştırılmaya başladı. 80'li yılların çocuk oyuncusu Mine Çayıroğlu'nun son hali ise tam not aldı. 41 yaşındaki isim uzun süreden sonra Söz dizisinde Nisan rolüyle karşımıza çıktı. İşte Mine Çayıroğlu biyografisi...

Abone ol

Mine Çayıroğlu kimdir, kaç yaşında ve son hali araştırmaları Söz dizisini izleyenlerin gündeminde. Uzun süredir ekranlara ara veren 41 yaşındaki başarılı oyuncu Star2ın dizisi Söz ile seveleriyle buluştu. 80'li yılların çocuk yıldızı Mine Çayıroğlu Nisan karakteri ile de tam not aldı. Dizinin ilerleyen bölümlerinde daha sık göreceğimiz Mine Çayıroğlu zengin bir iş adamının kızına hayat verecek. Peki Mine Çayıroğlu  kimdir, aslen nereli, yaşı kaç?

80’li yıllarda Aydan Şener’le rol aldığı “Çalıkuşu” dizisiyle ünlenen Mine Çayıroğlu, bir dönem şarkıcılık yapmak için oyunculuk mesleğine ara vermişti. Çayıroğlu, tekrar dizi setlerine dönme kararı aldı.

Geçen hafta pazartesi günü yeni sezonuyla seyircinin karşısına çıkan Söz dizisinde Deniz Baysal'la birlikte Mine Çayıroğlu da dizeye dahil oldu.

UZUN SÜRE SONRA SETLERE DÖNDÜ: Uzun bir aranın ardından ‘Söz' dizisiyle seyirci karşısına çıkan Mine Çayıroğlu, ‘Nisan’ karakterine hayat verecek.

MİNE ÇAYIROĞLU KİMDİR: Mine Çayıroğlu, 28 Aralık 1977 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babası Şile eski Belediye Başkanı İbrahim İhsan Çayıroğlu, annesi avukat Atiye Ülkü'dür. Liseyi bitirdikten sonra 1997 yılında İngiltere'ye giderek "Guildford School of Acting" okulunda 3 yıl oyunculuk eğitimi aldı.

Çocukluğundan itibaren şan dersleri de aldı, oyunculuk eğitiminden sonra da müzik eğitimine devam etti. Mete Özgencilile birlikte ilk albümünü2004 yılında "Zümrüt Gibi" adıyla çıkardı.

 Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanınınOsman Seden tarafından yapılan dizi uyarlamasında 1986 yılında 9 yaşında iken Munise karakterini canlandırırken Diğer rollerde Aydan Şener, Kenan Kalav, Sadri Alışık, Eşref Kolçak, Hayati Hamzaoğlu, Kaya Akarsu, Tomris Oğuzalp gibi oyuncular oynamıştır.

Haluk Bilginer'den oyunculuk dersleri aldı.

2008 yılında ALTONA Müzik & Film Yapım şirketini kurdu.

2007 - 2010 yılları arasında "Parmaklıklar Ardında" adlı dizide; Selda Alkor,Serra Yılmaz, Zeynep Eronat, Devin Özgür Çınar, Yelda Reynaud, Özlem Düvencioğlu, Özgül Kavruk, Cengiz Bozkurt, Fikret Kuşkan, Tardu Flordungibi birçok oyuncuyla birlikte rol aldı.

Mine Çayıroğlu, 2009 yılında müzisyen Özgür Gezgin ile evlendi. 2012 yılında Boşandı. Derin Deniz (d.2010) adında bir oğlu vardır.