BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,96
HABER /  GÜNCEL

Milyonluk Van Gogh tablosu Tokat'ta çıktı!

Tokat'ta polis tarafından ele geçirilen Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un kayıp olduğu sanılan tablosu, özel bir dolap içerisinde korunuyor.

Abone ol

Tokat'ta geçen Mart ayında, polis tarafından ele geçirilen Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un kayıp olduğu sanılan tablosu Sulusokak'ta bulunan müzede üst düzey güvenlikle korunuyor.

Vincent Van Gogh'un kayıp olduğu sanılan 'yetim adam' adlı eserleri arasında yer alan 'Van Gogh ihtiyar bir sopayla' adlı eserden görüntü çekilmesine ve bulunduğu depoya girilmesine izin verilmiyor. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, müzeye teslim edilen tablo depo içerisinde yer alan özel bir dolap içerisinde korunuyor. Mühürlü dolap, 24 saat güvenlik kamerasıyla izleniyor.

"ORİJİNAL ÇIKSIN' DİYE DUA EDİYORUZ"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Bakanlıktan gelecek olan bilirkişi heyetinin gelerek tabloyu inceleyeceğini söyledi. Tablonun güvenliğinin önemli olduğunu belirten Akyüz, "Biz de 7-24 üst düzey bir güvenlik var. Tablo emin ellerde, orijinal çıksın diye dua ediyoruz. Tokat'ın tanımı için önemli" dedi.

Tablonun gerçek olup olmadığı ile ilgili ise Akyüz, "Mona Lisa dahil tüm eserlerin orijinaline yakın kopyaları vardır. Ama hiç bir eser orijinali kadar kıymetli değildir. Yani birebir yapılmış bir tablo da olabilir ama Van Gogh'un yapmış olduğu tablo gibi görünüyor görüntü olarak" diye konuştu.