BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.475,11
HABER /  DÜNYA

Milyarlık sosyal tesis harabeye döndü

Bursa İl Özel İdaresi’nin Mudanya’nın Kumyaka köyündeki denize nazır sosyal tesisi harabeye döndü. <br/>Kumyaka köyünde 4 ay önce kimsesizle...

Abone ol

Bursa İl Özel İdaresi’nin Mudanya’nın Kumyaka köyündeki denize nazır sosyal tesisi harabeye döndü.
Kumyaka köyünde 4 ay önce kimsesizlerin tatil yapabileceği 5 yıldızlı bir tesise dönüştürülmesi için İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne 20 yıllığına tahsis edilen tesiste 7 bin 61 metrekarelik yarı olimpik havuz, süper lüks restoran bulunuyor. Denize sıfır sosyal tesis ilgisizlik yüzünden çürümeye başladı.
Kumyaka Muhtarı Ramiz Batmaz ile İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi Rıdvan Çalışkan, söz konusu tesislerin atıl durumuna tepki gösterdi. 1964 yılında Kumyaka köyünün gelişmesi için, ‘içindeki zeytin ağaçlarının korunması’ ve ‘kamp yapılması’ şartıyla köy tüzel kişiliğine ait iki parselin İl Özel İdaresi’ne devredildiğini hatırlatan Batmaz, 2010 yılında tesislerin satışına yönelik adımlar atılmaya başlandığını duyduklarında muhtarlık olarak tesise talip olduklarını söyledi.
Defalarca muhtarlık olarak istemelerine rağmen bahse konu yerin kendilerine verilmediğini söyleyen Batmaz, bu olayı Kumyaka’nın siyasi yapısından kaynaklanan bir cezalandırma olarak gördüklerini ifade etti.
İl Genel Meclisi’nin ilgilenmemesinden dolayı çevre sakinlerinden gelen şikâyetlerden yıldıklarını söyleyen Batmaz, “Kumyaka köyü Özel İdare’nin nereye kadar bekçisi olacak? Bu işin sorumluluğunu yetkililer üstlenecek mi? Her gün çocuklarımızın zehirlendiğiyle ilgili ihbarlar alıyoruz” dedi.
Rıdvan Çalışkan ise, “Bizim direnmemize rağmen İl Genel Meclisi’nin satış kararı aldığı bu tesis için iki kere ihale yapıldı, ancak talip çıkmadı. Daha sonra bu yerin BESOB’a Güzelyalı Siteler Mahallesi’nde okul yapılması karşılığında verilmesi gündeme geldi. Eğitim konusu olduğu için karşı çıkmadık, onay verdik. Ancak Tirilye ile Mudanya belediyeleri arasındaki anlaşmazlık yüzünden BESOB bu kararından vazgeçti. Bunun üzerine köy muhtarlığı İl Genel Meclisi’ne müracaat ederek köydeki kadınların çatısı altında bulunduğu dernek tarafından işletilmesini istedi. Fakat bu istek de kabul görmeyerek, tesisler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Şimdi gelin görün ki buranın hali yürekler acısı” diye konuştu.
(İHA)