BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  MEDYA

Milliyet Gazetesi o yazarı işten çıkardı

Son günlerde yazısı çok nadir yayımlanan Milliyet gazetesi yazarlarından Mehmet Gündem'in işine ‘Küçülmeye gidildiği' gerekçesiyle son verildi.

Abone ol

Mehmet Gündem'in, işine son verilmeden birkaç saat önce attığı twitlerle 14 Aralık operasyonlarına tepki göstermesi dikkat çekti. Gündem, 14 Aralık operasyonlarına twitter adresinden yazdığı “Hukuksuzluk çağlıyor...” mesajıyla tepki göstermişti.

Ekrem Dumanlı'nın serbest kalma, Hidayet Karaca'nın da tutuklanma kararının açıklandığı saatlerde “Basın susarsa herkes susar...” şeklinde bir twit atan Gündem, işine son verildiğini de yine twitterdan yazdığı “Saat 17:25'te Milliyet'ten aradılar; "küçülmeye gidiyoruz, üzülerek bazı yazarlarımızla yollarımız ayrılıyor" dediler. Teşekkür ettim...” mesajıyla duyurdu.

İşte Mehmet Gündem'in attığı twitler:

“Bir ülkede şeffaflık ve hesap verirlilik ilkesi yoksa orada karanlık işler çoktur.”

“Hukuksuzluk çağlıyor...”

“Gözünü kapatan kendine karanlık yapar...”

“Herkesin, bütün toplum kesimlerinin acısını aynı oranda hissedip tepki vermeye başladığımızda pek çok şeyi halletmiş olacağız.”

“Hukuk ve hukuk adamları siyasallaşırsa en büyük zararı devlet görür. Vatandaşına güven vermeyen devlet korku ve tehdit üretir...”

“Hukuk adamları bugün ağır bir sınavdan geçiyorlar, saat14'te verecekleri karar, ya hukuk devlet ya da kanun devleti olduğumuzu ilan esecek..”

Basın susarsa herkes susar...

“Saat 17:25'te Milliyet'ten aradılar; "küçülmeye gidiyoruz, üzülerek bazı yazarlarımızla yollarımız ayrılıyor" dediler. Teşekkür ettim...”