BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.498,52
HABER /  SPOR

Millilere Kayseride kardeş morali

A Milli Takımımız, hazırlık maçında Kayseri Kadir Has Stadı'nda Azerbaycan’ı konuk etti. Goller ikinci yarıda geldi.

Abone ol
TÜRKİYE: 2-0 :AZERBEYCAN

(A) Milli Takım, Azerbaycan'la yaptığı hazırlık maçını Halil ve İbrahim Üzülmez'in golleri ile 2-0 kazandı

Stat: Kadir Has
Hakemler: Mario Vlk, Marian Rusbarsky, Erik Weiss (Slovakya)

Türkiye: Volkan, Ceyhun, Mehmet, Gökhan, Nihat, Semih, Nuri, Tuncay, Kazım, İbrahim, Eren

Azerbaycan: Valiyev, Malikov, Shukurov, Nabiyev, Abasov, Gomes, Sadigov, Huseynov, Maharramov, Akhtyamov, Levin

İLK YARIDAN DAKİKALAR

7. dakika ilk atak Azerbaycan'dan geldi. Hüseynov, orta alandan getirdiği topu sağ kanattaki arkadaşı Akhtyamov verdi. Akhtyamov'un ceza alanında sol ayağıyla yaptığı vuruşta top dışarıya gitti.

9. dakikada ceza alanı dışından Semih'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Nihat kullandı. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

13. dakikada Nuri'nin uzun pasıyla caza alanında topla buluşan Tuncay'ın yaptığı vuruşta, top kaleci Valiyev'e çarparak kornere çıktı.

20. dakikada Nihat, orta alandan taşıdığı topa ceza yayı üzerinde sert vurdu. Top, sağdan az farkla auta gitti.

43. dakikada ceza alanı önünde Nihat, topu kafayla Semih'in önüne indirdi. Semih'in gelişine vuruşunda Sadigov'a çarpan top az farkla kornere çıktı.

45. dakikada Mahir'in sağ kanattan ortasına son anda Eren yatarak müdahale etti. Devam eden pozisyonda Ceyhun, Akhtyamov'un önündeki topu kornere çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

52. dakikada Sadıgov Semih’i ceza sahası içinde düşürdü. Hakem bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Ayrıca Sadıgov da kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Topun başına geçen Semih kaleci Valiyev’i geçemedi.

69. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya Semih dokunmadı, ama arka direkte topla buluşan Halil Altıntop önce kontrol etti sonra enfes bir vuruş yaparak Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi.

75. dakikada İbrahim Üzülmez önce sağ ayağı ile vurdu ancak top defanstan döndü, dönen topu önünde bulan İbrahim bu kez sol ayağı ile topu kalecinin uzanamayacağı köşeye göndererek Türkiye’yi 2-0 öne geçirdi.

87. dakika. Ceza sahasına sokulan Arda sağ ayağıyla çok güzel bir vuruş yaptı ancak kaleci Valiyev’de aynı güzellikte bir kurtarış yaparak gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 2-0’lık Türkiye üstünlüğü ile sona erdi.