BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
BİLİM - TEKNOLOJİ

Milli Savaş uçağının videosu yayınlandı

Türkiye'nin Milli Muharip Uçak projesi olan TF-X'in tanıtım videosu ortaya çıktı. İşte TSK'nın envanterine katmayı planladığı o uçağın görüntüleri...

Milli Muharip Uçak projesi (TF-X) kapsamında, Türkiye ve Birleşik Krallık Hükümetleri Arasında Mektup Teatisi ve Milli Muharip Uçak Geliştirmesi Programı TUSAŞ BEA Systems Anlaşma Tutanağı İmza Törenleri 10 Mayıs’ta yapıldı. TSK envanterine alınması planlanan TF-X'in taslak modelinin tanıtım videosu ilk kez yayınlandı.

F-X’in genel özellikleri ve elektronik sistemleri/silah sistemleri nelerdir?

TF-X, radarlar arasında en gelişmiş ve en teknolojik radar türü olan ASEA radarını kullanacak.Aselsan tarafından geliştirilecek olan bu radarda galyum nitrür (GaN) teknolojisi kullanılacak. F-35 yazısında da aktardığımız gibi birçok sürü iha ya çobanlık edebilecek.Bunun için gerekli elektronik yazılımı Aselsan ve TAİ birlikte geliştirecek (Bu ihalar Anka İHA,[Akıncı İHA] olacaktır).TF-X’te büyük olasılıkla Aselsan’ın daha önce geliştirilmiş olan kendi radar uyarı alıcısı (RWR – Radar Warning Receiver), füze uyarı sistemi (MWS – Missile Warning System), lazer uyarı sistemi (LWS – Laser Warning System), yanıltıcı parçacık ve işaret ışığı yönetimi, dağıtım sistemi ve sayısal radyo frekans hafızası (DRFM – Digital Radio Frequency Memory) tabanlı yayın bozma sistemi ile donatılacaktır.

Sitene Ekle
Etiketler