BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.438,99
HABER /  EKONOMİ

Milli Piyango ihalesinde sürpriz detay

Milli Piyango ihalesini kazanan firmanın en büyük ortağı bakın kim çıktı...

Abone ol
Milli Piyango'nun yeni patronu bir dönemin en renkli siyasetçilerinden olan LDP'nin kurucusu Besim Tibuk oldu. Net Şans- Hitay Ortak Girişim Grubu'nun büyük ortakları arasında yer alan Tibuk, geçtiğikiz yılın ilk çeyreğinde 6 milyon lira zarar açıklamıştı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Ankara’da yapılan Milli Piyango özelleştirmesinde son gülen Net Şans- Hitay Ortak Girişim Grubu (OGG) oldu. İhaleyi 2 milyar 755 milyon dolarlık teklifle kazanan konsorsiyumun ortakları arasında ilginç bir isim yer alıyor; Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) kurucusu ve Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden birisi olan Besim Tibuk… 
 
Net Holding’in Patronu olan Tibuk’un, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’de önemli turizm yatırımları bulunuyor. Mart Mart 2014 itibarıyla Net Holdingin toplam cirosu 190 milyon lira civarında. Net Holding’in toplam varlıkları ise 1 milyar lirayı aşıyor. Özsermayesi 776 milyon liraya ulaşıyor. Ancak Net Holding yılın ilk çeyreğinde de 6 milyon lira zarar açıklamış durumda…
 
EN ÇILGIN SİYASETÇİ
 
1945 yılından Rize’ye dünyaya gelen Besim Tibuk, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Bir süre kamuda çalıştıktan sonra 1974’te kendi işinin patronu olmaya karar verdi ve Net Turizm’i kurdu. Uzun yıllar turizm sektöründe faaliyet gösterdi ve bu alanda önemli işadamları arasına girmeyi başardı. 1994’te Liberal Demokrat Parti’yi kurdu. 
 
“Çok gol olsun diye ofsaytı kaldıracağım, kaleleri büyüteceğim”, “Sahilleri yabancılara peşkeş çekeceğim” gibi demeçleriyle dikkat çekti. Sekiz sene süren siyasi mücadelesinde, cebinden 6 milyon dolar harcayan Tibuk, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra siyaseti bıraktığını açıkladı. Tibuk, “Yüzde 3 olsaydı genel başkanlığa devam ederdim. Ama binde 3 oy aldık. Halk bizimle alay etti.” demişti.