BIST 9.562
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.488,98
HABER /  EKONOMİ

Milli Piyango ihalesinde flaş gelişme!

Daha önce Milli Piyango şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini imzalamak üzere 15 Nisan'a kadar ek süre alan Net Holding sözleşmenin bu tarihte imzalanamayacağını açıkladı.

Abone ol

Daha önce Milli Piyango şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini imzalamak üzere 15 Nisan'a kadar ek süre alan Net Holding sözleşmenin bu tarihte imzalanamayacağını açıkladı.

Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu Milli Piyango İdaresi Özelleştirme ihalesini 2.7 milyar dolarla kazanmıştı. Net Holding hisseleri anlaşmanın imzalanamayacağının bildirilmesinden sonra yüzde 9 düştü. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Milli Piyango ihalesinde daha süre uzatımı olmayacağını açıkladı. İhaleye ikinci olan Ankaralı ERG ile Çorum'da kuyumculuk da yapan Ahlatçı'nın kurduğu Ortak Girişim Grubu ile devam edilecek.

Net Holding hisseleri anlaşmanın imzalanamayacağının bildirilmesinden sonra yüzde 9 düştü. Net Holding ortağı olduğu Net Şans ile Hitay'ın kurduğu ortak girişim grubu Milli Piyango şans oyunlarının 10 yıl süreyle işletme hakkı ihalesini geçen yıl kazandı.

Net Holding ortağı olduğu Net Şans ile Hitay'ın kurduğu ortak girişim grubu Milli Piyango şans oyunlarının 10 yıl süreyle işletme hakkı ihalesini geçen yıl kazandı. İhaleyi kazanan iki firmadan biri olan Net Holding azınlık hisselerinin satışı için ABD’li Scientific Games ile görüşmelere başlandığını KAP’a bildirmişti.

O SÜRE BUGÜN DOLUYORDU

Milli Piyango ihalesi geçtiğimiz yıl temmuz ayında yapıldı. İhale en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolar ile Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu verdi. Şirket, ihale bedelinin yanı sıra 495.9 milyon dolar da KDV ödeyecekti. Yapılan ihale sonrası yasal süreçlerin de tamamlanması ile birlikte, iş Özelleştirme İdaresi ile imzaların atılmasına kalmıştı. Ancak, geçtiğimiz 26 Şubat’ta imza atılması beklenirken, OGG, ÖİB’den ek süre talebinde bulundu. ÖİB talebi kabul ederek OGG’ye 15 Nisan’a kadar süre tanıdı. Ancak belirlenen sürenin dolmasına bir gün kala Net Holding’den KAP’a ‘para ödeyemeyeceğiz’ açıklaması geldi.