BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  GÜNCEL  /  MİLLİ PİYANGO

Milli Piyango bileti ne kadar? Çeyrek bilet fiyatı

2015 Milli Piyango yılbaşı çekilişi heyecan yarattı. Milli Piyango ikramiyesi açıklandı ve yılbaşı bilet fiyatları gündeme geldi. 2015 tam, yarım, çeyrek bilet fiyatları...

Abone ol

2015 yılına az bir zaman kala Milli Piyango yılbaşı çekilişi büyük ikramiyesi açıklandı. Milli Piyango çekiliş sonuçlarına göre zengin olmak isteyenler yılbaşı biletlerini kaç liradan alacak? 

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi’nin büyük ikramiyesi bu yıl da 50 milyon lira olarak belirlendi. 31 Aralık 2014’te yapılacak yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 3 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet 1 milyon lira ve 5 adet de 500 bin lira verilecek.

MİLLİ PİYANGO'DAN KAZANILAN PARA HARAM MI? 

Yaşar Nuri Hoca geçmiş yıllarda bu soruya bakın ne demişti?



Milli Piyango yılbaşı ikramiyesi için yapılacak çekilişin bilet fiyatları da açıklandı. 

Milli Piyango yılbaşı tam bileti 50, yarım 25, çeyrek 12.5 liradan satılıyor. 

milli-piyango-yilbaşi-bileti.jpg

PEKİ PİYANGO HELAL Mİ?


Milli Piyango çekilişi ile zenginlik hayalleri kuran vatandaşlara Diyanet’ten kötü haber geldi. Alo Fetva hattına gelen bir soruyu cevaplayan Diyanet İşleri Başkanlığı fetva uzmanları, “Loto, Toto, İddia, yılbaşı çekilişi haramdır. Bilet almak da caiz değildir. Kuran’da bunların hepsi kumar hükmündedir” açıklaması yaptı.

YILBAŞI BÜYÜK İKRAMİYESİ DEĞİŞMEDİ

milli-piyango-yilbaşi-ikramiyesi.jpg

Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi, 2005 ve 2006 yıllarında 20 milyon lira, 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. 

Bu rakam 2009'da 30 milyon lira, 2010'da 35 milyon lira, 2011'de 40 milyon lira, 2012'de 45 milyon lira, geçen yıl 50 milyon lira olarak belirlenmişti.

SAHTE MİLLİ PİYANGO BİLETLERİ

Uzmanlar yaklaşan yılbaşı özel çekilişi öncesi vatandaşları bilet alırken çok dikkatli olmaları ve tanımadıkları kişilerden bilet almamaları konusunda uyarıyor.

Çorlu'da yıllardır bayi işleten Recep Topçu, sahte biletler konusunda vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Topçu, "Biletlerin dokusunda, yuvarlak içerisinde Milli Piyango amblemli filigran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kağıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık (ultra viole) altında görülebilen, uzunluğu en az 3 milimetre olan parlak çizgiler şeklinde, mavi ve sarı renkli görünmez elyaf yer alıyor. Bu kısımlara dikkat edilmelidir" dedi.

milli-piyango-bileti.20141204082716.jpg

ORDU MİLLİ PİYANGO YILBAŞI BİLETİNDE

Karadeniz Bölgesi'nde gür ormanların içerisinden akan ve zaman zaman adına türküler yazılan Ordu'nun dereleri, Milli Piyango biletinde tanıtılacak.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen Ordu'nun etkin bir şekilde tanıtılması için her fırsatı değerlendirdiklerini söyledi. Yaptıkları girişim sonrası Karaoluk deresi üzerinde bulunan Çiseli Şelalesi'nin fotoğrafının Milli Piyango bileti üzerinde yer almasını sağladıklarını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

10 MİLYON BİLETTE ÇİSELİ ŞELALESİ

"Milli Piyango İdaresi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, Milli Piyango'nun 19 Ocak 2014 tarihli çekilişi için satışa sunulacak biletlerde, Ordu'nun derelerini turizme kazandırma çalışmamızın bir parçası olarak Çiseli Şelalesi'nin fotoğrafının yer almasını sağladık. Yaklaşık 10 milyon civarında basımı ve satışı yapılması beklenen Milli Piyango bileti ile türkülere konu olan Ordu'nun dereleri ve üzerindeki şelaleleri, gölleri, çok sayıdaki insanın dikkatini çekecek ve beğenisini kazanacaktır. Bu yolla da Ordu'nun tanıtımına ciddi katkıda bulunmuş olacağız."