BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  GÜNCEL

Milli parkta orman yangını

Balıkesir’in Edremit İlçesine bağlı Güre beldesi yakınlarında gece saat 22.45 sıralarında orman yangını çıktı.

Abone ol

Kazdağı Milli Park sınırları içerisinde kalan Pınarbaşı 2. piknik ve mesire alanında piknikçi ateşinden çıktığı sanılan orman yangını Edremit’te hareketli saatler yaşanmasına neden oldu.

Aziz Murat Mutlu’ya ait piknik alanında başlayan orman yangını kısa sürede rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yangına ilk olarak piknik alanı çalışanları hortumlarla ve yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti. Bu arada durum Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’ne haber verildi. 3 arazöz ve 12 yangın söndürme işçisi ile bölgeye gelen Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine Güre beldesinden 2 ve Zeytinli beldesinden de 1 olmak üzere üç itfaiye ekibi destek oldu.
Köylülerin ve jandarmanın da katıldığı söndürme çalışmalarında yaklaşık 1,5 saat sonra yangın kontrol altına alındı. Tamamen söndürülen orman yangınında soğutma çalışmaları başlatıldı.

Edremit Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Demirbaş, Kazdağı Milli Park sınırları içerisinde çıkan yangının bir sigara izmaritinden veya söndürülmeyen bir piknikçi ateşinden çıkmış olabileceğini belirterek yangının tamamen kontrol altına alındığını, korkulacak bir şey olmadığını söyledi.

Pınarbaşı ikinci piknik alanı işletmecisi Aziz Murat Mutlu da piknik yapan bir müşterinin sigarasını söndürmeden atmasından dolayı yangının çıkmış olabileceğini kaydetti.
 ekran-resmi-2012-08-19,-10.58.54-am.png