BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.439,43
HABER /  POLİTİKA

Milli Görüş'ün önemli isimleri referandum kararını açıkladı

Milli görüşün önde gelen isimleri 16 Nisan’daki anayasa değişikliği halk oylamasında “evet” oyu kullanacaklarını açıkladı.

Abone ol

Milli görüşün önde gelen isimlerinden Hasan Aksay ve Teoman Rıza Güneri’nin de aralarında bulunduğu Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partili eski milletvekilleri, referandumda “evet” oyu kullanacaklarını açıkladı.

Ankara’da bir otelde düzenlenen basın toplantısına, Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisinden 99 eski milletvekili katıldı.

MİLLİ GÖRÜŞ PARTİLERİNİN PROGRAMINDA BAŞKANLIK VAR

TBMM 21 ve 22’nci dönem milletvekili ve Fazilet Parti Kurucu Genel Başkanı İsmail Alptekin, eski milletvekilleri adına yaptığı konuşmada, “Büyük bir onur ile ülkemize hizmet imkanı bulduğumuz Milli Görüş partilerinin programlarına baktığımızda cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve başkanlık sistemine geçilmesi üzerinde önemle durulduğu görülecektir” dedi. Alptekin, Necmettin Erbakan’ın genel başkanı olduğu Milli Nizam Partisinin programının 16’ncı maddesinde, “İcrai organın daha kudretli olması ve süratli çalışabilmesi için reisicumhurun tek dereceli olarak halk tarafından seçilmesi ve icrai organ düzenini, Başkanlık sistemine göre tanzimi” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

PARLAMENTER SİSTEMİN SORUN ÇÖZME İMKANI KALMADI

16 Nisan’da Türkiye’nin istikbalinin inşa edileceğini, nereye doğru, nasıl ve ne şekilde yol alacağının kararlaştırılacağını belirten Alptekin, değişen ve gelişen şartlar bakımından parlamenter sistemin Türkiye’nin meselelerini çözme imkanının kalmadığını savundu. Alptekin, milli iradenin karşısına bürokratik ve oligarşik odakları inşa eden darbe anayasalarının millete ağır bedeller ödettiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Siyasi tarihimiz, darbe anayasalarının, demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri, inanç ve düşünce hürriyetinin nasıl askıya alındığının ibretli vesikaları ile doludur. Bu darbe ürünü vesayetçi zihniyet, seçilmiş başbakanı idam sehpasına yollamayı, partileri kapatmayı, kendilerine boyun eğmeyen siyaset ve dava adamlarını zindanlara atmayı, itibarsızlaştırmayı bir teamül haline getirmek istemişlerdir" dedi.

AĞIR BEDELLER ÖDENDİ

İsmail Alptekin, "Darbeci zihniyet her fırsatta Milli Görüş partilerini kapatmış, Milli Görüş’ün lideri Erbakan Hoca’mıza defalarca siyaset yapma yasağı getirmiş, kendisi ve dava arkadaşlarını sembolik yargılamalarla cezaevlerine mahkum etmiştir.” ifadelerini kullandı. Programa, Teoman Rıza Güneri ile eski Milli Selamet Partisi milletvekili Şener Battal ve eski Fazilet Partisi milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu da katıldı.

Mevcut sistemin özünde sadece sorun ürettiğini ve millet iradesini yok ettiğini belirten Alptekin, “Saydığımız tüm bu haklı gerekçelerden dolayı Milli Görüş partilerinden seçilmiş milletvekilleri olarak 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasında gönül rahatlığıyla ‘evet’ diyeceğimizi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ve milletimiz adına üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getireceğimizi aziz milletimizle paylaşıyoruz” dedi. Programda konuşan, eski Devlet Bakanı Hasan Aksay da, “Millet bu işin değişmesini istiyorlar. TBMM, değişmesini istedi. İlk kez iktidar partisi ile muhalefet partisi bir olup bu kanunu destekliyor. Eski sistemin karşısına yeni bir sistem getiriliyor. Oradaki fark görülsün. Eski sistemi darbeler yaptı” dedi. (Yeni Şafak)