BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Eğitim sistemi yeniden dizayn ediliyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim sisteminde yapılacak değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Mecliste Milli Eğitim Komisyonunda bir hükümet tasarısının görüşmeleri tamamlandı. Orada milli eğitimimizi adeta yeniden dizayn eden çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Avcı, Bilecik’te yaptığı konuşmada, Bozüyük'ün son 10 yılda çok değiştiğini ama daha yapacak çok işlerinin olduğunu belirterek, Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yatırımları anlattı.

Fatih Projesi hakkında da bilgi veren Avcı, şöyle dedi:

“Fatih Projesi kapsamında geçen hafta Başbakan'ın katıldığı törenle bir günde, Türkiye genelinde 100 bin tablet bilgisayar dağıtıldı. 25 sene önce Özal, 'okullarımızda 1 milyon bilgisayar olacak' dediği zaman kimse inanamamıştı. Önümüzdeki 3 yıl içinde okullarımızda çocuklarımıza 10 milyon 600 bin bilgisayar vereceğiz.”

Dün mecliste Milli Eğitim Komisyonunda bir hükümet tasarısının görüşmeleri tamamlandı. Orada milli eğitimimizi adeta yeniden dizayn eden çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu dershane dönüşümü bu tasarıyla yoluna giriyor.

Uzun süredir üzerinde çalışılan bir projeydi. Türkiye en başından beri okulun yanında velilerimizi ciddi manada maddi külfete sokan, çocuklarımızın gününü, gecesini birbirine karıştıran bu dershane sorunundan onları kurtarıyoruz. Dershaneleri özel okula dönüştürüyoruz."

EĞİTİM YATIRIMLARI ARTTI

"Milli Eğitim okullarınız yetersiz onun için çocukların takviyeye ihtiyacı var" iddialarının olduğunu anımsatan Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Hayır. Eğer gerçekten sizin, milli eğitimin okullarından daha iyi eğitim vermek gibi bir kabiliyetiniz, iddianız varsa buyurun okul açın diyoruz. Bunu yapın size arsa bina tahsis edelim, kredi kolaylığı verelim. Orada çalışan eğitmenleri, öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığından görevlendirelim, halk eğitim merkezlerinde görevlendirelim. Hizmet etmek isteyen insanlar için seçenekleri alabildiğine çoğalttık. Anaokulundan liseye kadar her türlü eğitim yatırımına çok ciddi kolaylıklar getirdik. İyi niyetli dershanecilerimiz bu konudaki teşvikleri gerçekten olumlu karşıladılar. Zaten bütün süreç boyunca kendileri ile danışmalı olarak yaptık. Birçok kez kendileriyle toplandık, taleplerini, görüşlerini aldık. Ve hepimiz için ama öncelikle çocuklarımız için en uygun ve yararlı olanını birlikte oluşturmaya çalıştık.”