BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.477,81
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan TEOG uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okul müdürlerine TEOG öncesi kitap uyarısı geldi. MEB, müdürlerden kitap dağıtımını iyi organize etmelerini istedi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kitap ihtiyacı belirlenirken Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) giren 8’inci sınıf öğrencilerinin mağdur olmaması için sürecin iyi planlanması için okul yöneticilerini uyardı.

Bakanlık, 2003-2004 eğitim öğretim yılından itibaren devlet okullarının ilköğretim öğrencilerine, 2006-2007 eğitim-öğretim yılından itibaren ortaöğretim, 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren de açıköğretim ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile okuma yazma bilmeyen yetişkinlere yönelik tüm ders kitaplarını ücretsiz dağıtıyor.

MEB, 2014-2015 eğitim öğretim yılından başlanmak üzere özel ilk ve ortaöğretim okul ve kurumlarında öğrenim gören öğrencilere de ders kitaplarını ücretsiz verecek. Bu kapsamda Bakanlık, ders kitabı ihtiyacının tespit edilebilmesi için illere yazı gönderdi. Okullar, kitap ihtiyaçlarını 28 Şubat'a kadar Bakanlığa bildirecek. İhtiyaçların bildirilmesinin ardından Bakanlık ya kitapları satın alacak ya da baskısını yapacak.

KİTAPLAR HAZIR OLACAK

Okullar açıldığında, kitaplar öğrencilerin önünde hazır olacak. Bu kapsamda Bakanlık, ihtiyaçlar belirlenirken sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi için illere yazı gönderdi. Yazıda, bu konuda bir gecikmeye meydan verilmemesi için sürecin iyi planlanması ve yürütülmesi gerektiği belirtildi. Özellikle ortaöğretime geçişe esas olan birinci dönem ortak sınavlarının, en geç kasım sonunda yapılıyor olmasının, ders kitaplarına zamanında sahip olamayan öğrenciler açısından mağduriyet yarattığı dile getirildi.

Yazıda bu mağduriyetlerin yaşanmaması için kitap ihtiyacını "Kitap Seçim Modülüne" giren okul ve kurum yöneticilerinden, Bakanlığın ilgili birim amirlerine kadar bütün yetkili ve ilgililere önemli görev ve sorumluluklar düştüğü hatırlatıldı.