BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı'ndan flaş tam gün eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tam gün eğitim sistemine yönelik gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tam gün eğitime geçilmesinde öğretmen ve derslik sayısı sıkıntısı olmadığını söyledi.

İngilizce konusuna da değinen Yılmaz, "Mezun olan anadili gibi İngilizce konuşacak" dedi.

"Eğitimde derslikte bilim, teknoloji hiçbir sıkıntı yok. 2019 yılında insallah bu söylediklerimizin tamamını başardığımızı görecekler" diyen Yılmaz, şöyle devam etti: 

"Her yıl kim okul yaptı, özel sektör... Geçmişte biz devlet eliyle yaptık. Her yıl başarımızı tekrarlarsak 77 bin derslik ihtiyacı ortadan kalkacaktır. Önümüzdeki dönemde artmış bütçe diğer kurumlara göre MEB’dedir. Bunun da gerekçesi tekli eğitime geçebilmektir. İnşallah önümüzdeki dönemde ikili eğitimi bitirip tekli eğitime geçeceğiz."

"MEZUN OLAN ANADİLİ GİBİ YABANCI DİL KONUŞACAK"

Beşinci sınıfta İngilizce'nin ağırlığının artırılacağını söyleyen Yılmaz, "Mezun olan öğrenciler ana diline nasıl hakimse bir başka dile de o kadar hakim olacak" ifadelerini kullandı.

İngilizce ders saati konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Yılmaz, öğretmen sayısının ise yeterli olduğunu belirtti.

tam gün eğitim

"ANAOKULU ZORUNLU OLACAK"

Okul öncesi eğitime de değinen Yılmaz, araştırmalara göre okul öncesi eğitim alanların almayanlara oranla daha başarılı olduğuna işaret etti.

Bu nedenle okul öncesi eğitimin de zorunlu olacağını ifade eden Yılmaz, "Okul öğrenci eğitim oranımız yüzde 50'nin üzerinde. Pilot illerden başlayarak 2019 yılına kadar diğer öğrencilerimizi de okul öncesi eğitime katacağız" şeklinde konuştu.