BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.427,35
HABER /  DÜNYA

Milli bilet sıkıntısı

Gurbetçi vatandaşlar, bu akşam oynanacak olan Romanya ile Türkiye arasındaki 2014 Dünya Kupası öncesi grup eleme mücadelesi için bilet bulam...

Abone ol

Gurbetçi vatandaşlar, bu akşam oynanacak olan Romanya ile Türkiye arasındaki 2014 Dünya Kupası öncesi grup eleme mücadelesi için bilet bulamıyor.
Romanya’nın Başkenti Bükreş’te National Arena’da oynanacak mücadelede stadın kapasitesi 55 bin kişi olmasına rağmen, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşların bilet sıkıntısı yaşıyor. Rumen Futbol Federasyonu, Romanya - Türkiye maçı için Türk seyircilere 5 bin kişilik yer ayırmış durumda. Ancak Rumen Futbol Federasyonu, gurbetçi vatandaşları ayrılan 5 bin kişilik bileti Bükreş’te satmama kararı almış ve Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderip biletleri TFF’den satmaları istendiği gelen bilgiler arasında.

’’RUMENLERLE HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ YOK’’
Bükreş’te çalışan ve yaşayan Türk vatandaşların çoğu, statta Türklere ayrılan yerde bilet bulamadığından ve maçı Rumenlerle birlikte izlemek zorunda kaldıklarından şikayetçi. Rumenlerle herhangi bir sıkıntılarının olmadığını da ayrıca belirten gurbetçiler, maça gelen bütün Türklerin hep birlikte kendilerine ayrılan 5 bin kişilik tribünde hep birlikte Türk Milli Takımı desteklemek istediklerini dile getirdiler.

BİLETLER ELLERİNDE KALDI
Türkiye Futbol Federasyonu’nun Romen Futbol Federasyonu tarafından gönderilen 5 bin kişilik biletlerin büyük bir kısmının ellerinde kaldığı ve bugün maçın oynanacağı Romanya’nın Başkenti Bükreş şehrinde satışa çıkarıldığı gelen bilgiler arasında.
2014 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’ndaki sekizinci maçında Romanya ile karşılaşacak olan A Milliler’in bu zorlu mücadelesini Norveç Futbol Federasyonu’ndan Svein Oddvar Moen yönetecek. A Milliler’in 2014 Dünya Kupası yolunda final niteliği taşıyan bu mücadelesi TSİ 21.00’da başlayacak.
(İHA)