BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28
HABER /  RAMAZAN

Millföy tadında bohça böreği nasıl yapılır?

İftar ve sahur sofralarınız için lezzetli ve sıcacık bir börek yapmak ister misiniz? İşte bugünün iftar menüsü ve milföy tadında bohça böreği tarifi...

Abone ol

Sahurda genelde kahvaltı tarzı bir sofra kurup yanına hafif börekler , krepler yapabiliyoruz. İşte bunlardan bir tanesi ister iftar sofralarınızda isterseniz sahur da kahvaltıların yanında koyabileceğiniz harika bir lezzet.

Yufkadan yapılan bu enfes böreğin tadı milföy börekleri  gibi cıtır cıtır. 

Menü

Yarma Çorbası

Zeytinyağlı Ispanak
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Milföy Tadından Bohça Böreği
İrmikli Yoğurt Tatlısı

Milföy Tadında Bohça Böreği nasıl yapılır?

Malzemeler

5 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke


İç harcı

5 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1-2 adet yeşil biber
Yarım adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça 
Bir tutam maydanoz
Sıvı yağ, tuz, karabiber,kuru nabe 

Üzeri için :

Yumurta sarısı
Çörek otu ve susam

Yapılışı

Öncelikle iç harcını hazırlamakla işe başlıyoruz. İstediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz. Ben patatesli böreği sevdiğim için patatesli yaptım. Siz dilerseniz kıymalı veya peynirlide yapabilirsiniz. 

Patatesleri kabuklarını soymadan haşlıyoruz. Kabuklu şekilde haşladığımız patateslerin içine su girmez. Haşlanan patatesleri soğuduktan sonra küçük küçük doğruyoruz.  Kuru soğanı da  küçük küçük doğrayıp biraz yağ ekleyerek güzelce kavuruyoruz. Salçayı soğanlarla kavuşturup ardından doğradığımız  biberleri, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ve naneyi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak patatesleri de karışımımıza ekleyip iç harcımız  noktalamış oluyoruz. 

İç harcımız soğumaya dursun gelin biz böreğimizin sosunu hazırlayalım.  Bir kabın içine unu, nişastayı, sirke ve yağı ekleyip güzelce çırpıyoruz.  

Ardından bir adet yufkayı tezgaha seriyoruz. Fırça yardımıyla hazırladığınız sosu sürüp karşılıklı 2 kenarı ortada birleştirip kuru kısımlara tekrar sos sürüyoruz ve diğer 2 kenarı da ortaya doğru kapatıyoruz. Yufkamız kare şeklini almış oluyor.  Oluşan yufkayı 4′ e bölüp her 4 parçaya iç harç koyup ve köşeleri ortada birleştirip ters çevirerek yağlanmış tepsinize yerleştirin.

Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp, yumurta sarısı sürüyoruz. İsteğe göre çörek otu, susam serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Milföy lezzetinde çıtır çıtır bir börek deneyecek olanlar harika bir lezzet sizi bekliyor.