BIST 9.138
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,64
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Engin Alan'a ne olacak? Kaderin garip cilvesi

Başbakan Erdoğan'ı görünce ayağa kalkmaması ile gündem yaratmıştı. Balyozdan ceza alan Alan'ın vekilliği şimdi hükümetin kararına bağlı.

Abone ol

Balyoz Davası'nda MHP Ankara Milletvekili Engin Alan hakkındaki 18 yıllık ceza kararı onandığı için milletvekilliğinin düşürülmesi gerekiyor. Bu noktada top hükümette... .

Engin Alan'ın vekilliğinin düşmesi için hükümetin kararı TBMM'ye göndermesi gerekiyor. Hükümet kararı tutar ve Meclis'e göndermezse, bu süre boyunca Engin Alan'ın milletvekilliği devam edecek.

Hükümet kararı gönderirse Alan hakkındaki Yargıtay kararı Meclis Genel Kurulu'nda okunduğu anda vekilliği düşecek.

Anayasa'nın milletvekilliğinin düşmesine ilişkin 84. Maddesi şöyle:

Madde 84 – (Değişik: 23/7/1995 - 4121/9 md.)
İstifa eden milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesi, istifanın geçerli olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanınca tespit edildikten sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunca


MHP'DEN ÇOK SERT

ENGİN ALAN TEPKİSİ: "BAŞBAKAN DİNDAR DEĞİL KİNDAR"

Engin Alan hakkında çıkan karar MHP'den çok ağır bir tepki aldı. MHP'li vekil Türkkan internethaber.com'a şu açıklamayı yaptı;

"Engin Alan'a verilen bu cezayı iki açıdan değerlendirmek gerekiyor, bir, Başbakan kendisini ne kadar dindar diye tanıtıyorsa da ne kadar kindar olduğunun göstergesi bu ceza. Engin Alan'ın ayağa kalkmadığı o tören için Başbakan, "Bedelini öder" diye bir söz etmişti. Bu cezanın onanmasıyla beraber Alan'ın "bedelini ödediğini" gördük."

(DEVAMINI OKU)

kararlaştırılır. Milletvekilliğinin kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel Kurula bildirilmesiyle olur.

KADERİN GARİP CİLVESİ
ERDOĞAN'I GÖRÜNCE AYAĞA KALKMAMIŞTI


Engin Alan'ın vekilliği ile ilgili kaderini hükümetin belirleyecek olması akıllara Alan ile Erdoğan arasındaki 'ayağa kalkma' krizini getirdi.

Hatırlanacağı gibi Engin Alan görevde olduğu dönemde, 2004 yılında Çanakkale'deki anma törenleri sırasında Başbakan Erdoğan konuşmasını bitirince ayağa kalkmamıştı.

ERDOĞAN : BEDELİNİ ÖDEDİ

Erdoğan bu durumu 2011 yılında Ankara Ticaret Odası'nın töreninde dile getirmiş ve şöyle demişti;

-"Bir ülkenin başbakanı anma törenine gider de bir Korgeneral ayağa kalkmaz mı? Kalkması gerekir. Kalkmadığı taktirde bedelini öder. Bedelini de ödedi. Çanakkale'de anma törenlerine gidiyoruz bu beyefendi ayağa kalkmadı. Ondan sonra gereği yapıldı o ayrı mesele. Ama şimdi bakın gideceği yeri o da buldu."

NİYE AYAĞA KALKMADI

Engin Alan ise ayağa kalkmamasının gerekçesini şöyle izah etmişti;

-"18 Mart törenlerinden kolordu olarak biz sorumluyduk. Bütün program yapıldı. bana vali aracılığıyla haber gönderiyor, 2 saat geç gelecekmiş, töreni geç başlatsınlar diyor! Kabul etmedim, emir değişmez dedim. O da zamanında gelmek zorunda kaldı. Konuşması bitti. Ayağa kalkmadım, alkışlamadım. Olay budur".