BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Milletvekillerini millet seçsin öyle mi?

...

"Millet" diyen bir siyasetçinin önce kendisi millete saygılı olacak. Her seçim döneminde milletten şamar yiyen bir siyasetçinin "millete gidelim" çağrısı yapmaya hakkı yoktur. Böyle bir çağrının yapılması, halka hakarettir, millete saygısızlıktır. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup konuşmasında bu millete olan saygısızlığını çok net bir şekilde ortaya koydu. "Milletvekillerini millet seçsin" demeden önce 40 gün düşünmeliydi Kemal Bey. Lafının nereye gideceğini hesap etmeliydi. Bu millete arkasını kaç kez döndüğünü hatırlamalıydı. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı'na ettiği hakaretleri unutmamalıydı.


*


Kemal Kılıçdaroğlu'na hiçbir dönemde inanmadı bu millet. CHP'li milletvekillerinin alayı "havuzlu villa"da otururken, Erdoğan'ın "havuzlu villası"nı malzeme yapan Kılıçdaroğlu'nu bu millet samimi bulmadı. 

17-25 Şubat süreci öncesinde, Türkiye'nin kuşatıldığını her defasında vurgulayan ve Pensilvanya tehlikesine dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, geçen seçimlerde ayakkabı kutularına umut bağlayınca millet bir kez daha yüzüne bakmadı.

Millet "çek git" dedikçe, Kemal Bey koltuğuna adeta kilitlendi!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de öyle...

Hiçbir şey olmamış gibi hareket etti...

Milletin iradesine saygı duymadı...

İşi pişkinliğe vurdu!



*


Seçimleri geçelim, her defasında milletin attığı tokata bir kulp buluyorlar.

Peki...

Millet madem bu kadar önemli Kemal Bey için; CHP'nin İstanbul İl Başkanı'nın millet tarafından seçilmesine niye izin vermedi. İstanbul'da hiç mi siyasetçi kalmamıştı, siyasi miadını dolduran Murat Karayalçın'ı Ankara'dan İstanbul'a tayin etti? 


Kemal Bey'e sormak lazım; 30 Mart seçimlerinden önce, CHP'nin İstanbul'daki adaylarını kim belirledi? Milletin memnun olduğu belediye başkanlarının üzerini kim çizdi ya da? Ateş Ünal Erzen mesela;  millet mi istemedi, yoksa Kemal Kılıçdaroğlu mu? 

Ha pardon, Mustafa Sarıgül kavgalıydı Ateş Ünal Erzen'le... "O varsa ben yokum" resti çekmişti CHP'li olmadan önce... Bugün "millet" diye ahkâm kesen CHP lideri de "hay hay" demişti.

İstanbul bugün yüzüne bakılmayan Mustafa Sarıgül'e terkedilmişti yani!

Millet ne yaptı peki?

Bir tokat daha attı Kemal Bey'e...

Ankara'da, İstanbul'da, Türkiye'nin dört bir yerinde...


*

Millet öyle mi?

Sinan Aygün'ü, millet mi CHP'li yaptı?

Süheyl Batum, milletin isteği üzerine mi CHP'li oldu?

Mehmet Haberal nerede şimdi?


Aytun Çıray peki?

Liste uzun... CHP ile toplu iğnenin ucu kadar ilişkisi  olmayan herkes, millete rağmen, milletin onayı olmadan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP'li yapıldı. Şimdi aynı Kemal Kılıçdaroğlu başına ne düştüyse, milletin iktidar yaptığı partinin genel başkanına "millete gidelim" çağrısı yapıyor.

"He" de Ahmet Bey, "he" de!

De ki, milletle oyun oynanmayacağını Kemal Bey bir kez daha görsün!