BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.437,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Milletvekillerine de sansür mü geliyor?

CHP'li Tanrıkulu'dan Başbakan Erdoğan'a: İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi Milletvekillerinin çalışmalarına sansür mü uygulayacak?

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, T24'e, TBMM'nin dünya kamuoyuna açık internet sitesinde de yayınlanan soru önergesi için getirdiği yayın yasağını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Tayyip Erdoğan'a 8 maddelik bir soru yönelten Tanrıkulu, "İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi Milletvekillerinin çalışmalarına sansür mü uygulayacaktır" dedi.

Tanrıkulu'nun, soru önergesi ve gerekçesi şöyle:

TİB tarafından İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin aldığı karar gerekçe gösterilerek T24 İnternet Haber Sitesine, CHP İstanbul Milletvekili Sayın Umut Oran’ın yanıtlamanız istemiyle T.B.M.M. Başkanlığı’na sunduğu‘’ CHP’li Oran’dan Erdoğan’a: Sabah ve ATV için satın alma talimatı verdiniz mi? ‘’başlığıyla 6 Ocak 2014 tarihinde yayınladığı soru önergesine yayın yasağı getirildiği ve soru önergesinin yayından kaldırılması kararı tebliğ edilmiştir.

Bu bağlamda;

1-CHP’li Oran’dan Erdoğan’a: Sabah ve ATV için satın alma talimatı verdiniz mi? şeklinde T24'te yayınlanan yayının durdurulması için, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi kararının tam metni nedir?

2-İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi Milletvekillerinin çalışmalarına sansür mü uygulayacaktır?

3-BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) ve TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) kendilerine yapılan bir ihbar veya verilen talimat sonucu mu harekete geçmişlerdir?

4-Yayının durdurulması için BTK ve TİB’e tarafınızdan talimat verilmiş midir?

5-Milletvekillerinin iradesine BTK ve TİB aracılığıyla yasak konulması mı amaçlanmaktadır?

6-BTK ve TİB, AKP Hükümetinin internet denetmeni olarak mı görev yapmaktadırlar?

7-AKP, Hükümeti BTK ve TİB aracılığıyla “Muhalefet”i susturmayı mı amaçlamaktadır?

8-Yasanın hangi maddesinin kapsamı dahilinde, BTK ve TİB tarafından T24 haber sitesine yayının kaldırılması için CHP’li Oran’dan Erdoğan’a: Sabah ve ATV için satın alma talimatı verdiniz mi?şeklindeki habere tebligat yapılmıştır?