BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  POLİTİKA

Milletimiz açısından kara bir dönem!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Adnan Menderes'in ölüm yıldönümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''27 Mayıs askeri darbesi ve ardından büyük devlet adamı Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamı, demokrasimiz ve milletimiz açısından kara bir dönemdir'' dedi. Çiçek, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in ölüm yıldönümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

"MİLLETİMİZ AÇISINDAN KARA BİR DÖNEM!"

''27 Mayıs askeri darbesi ve ardından büyük devlet adamı Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamı, demokrasimiz ve milletimiz açısından kara bir dönemdir'' diyen Çiçek, darbeyle demokrasinin kesintiye uğradığını, siyasi kültür ve geleneğin büyük yara aldığını belirtti. Çiçek, şunları kaydetti:

DEMOKRASİ ŞEHİDİ OLARAK ANILACAK

''Askeri darbeler gibi zorlu aşamalardan geçen demokrasimizin bu seviyeye gelmesi kolay olmamıştır. Demokrasimizin gelişmesinde merhum Menderes ve birçok demokrasi müdafinin büyük katkısı vardır. Haksız uygulama ve adaletsiz yargılamalarla ölüme mahkum edilen merhum Menderes'in hatırası ve sevgisi milletimizin gönlünden silinmemiş ve büyük devlet adamımız daima demokrasi şehidi olarak anılmıştır.

Böylesi tarihi olaylardan çıkardığımız derslerle demokrasimizi geliştirmek, kurumsallaştırmak ve iyi işleyen bir sistem haline getirmek temel özlemimiz ve amacımız olmalıdır. Siyasi yapımız milletimizin iradesine sahip çıkması, gelişmiş ve mükemmel demokrasi özlemiyle daha ileri gidecektir.

Büyük siyasetçi, devlet adamı ve demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes ile dava arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.''