BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA

Millet rezaleti canlı izledi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Türkiye'de maç gibi canlı yayınlanması ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'de oylanan sözde Ermeni soykırımı tasarısının Türkiye'de maç gibi canlı yayınlanması ile ilgili Hürriyet'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Halkımız oylamanın ne kadar gayri ciddi ve rezalet içinde gerçekleştiğini canlı izledi" dedi.

HÜRRİYET gazetesinde yer alan haber şöyle:

Büyükelçi Namık Tan'ı normalden erken göreve başlattıklarını söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu: "Ağırdan alsaydık istişare için çağıracak elçimiz olmazdı."

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'de oylanan sözde Ermeni soykırımı tasarısının Türkiye'de maç gibi canlı yayınlanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, "İyi ki televizyonlar her anı verdi. Halkımız oylamanın ne kadar gayri ciddi ve rezalet içinde gerçekleştiğini canlı izledi. Orada oy veren bazı milletvekillerinin kulağına 'evet' diye fısıldandı. 'Evet' dediler. Tarihi ve kritik bir konuda nasıl oy verdiklerini herkes bizzat gördü" dedi.

Üç günlük ziyaret kapsamında İspanya, Almanya ve Suriye'ye giden Davutoğlu, özel olarak uçağa davet ettiği Hürriyet'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Önceden özellikle gönderdik

Muhtemel krizi öngörerek Büyükelçi Namık Tan'ı Şubat başında normalden erken göreve başlattıklarını söyleyen Davutoğlu "Süreci bilerek hızlandırdık. Washington'a gönderdik. Biraz ağırdan alsaydık istişare için Ankara'ya çağıracak imkânımız ve elçimiz olmazdı. Bu kozumuzu kullanamazdık" dedi.

Ne zaman döneceği konusunda ise "Uzun sürebilir. İki ülke arasındaki ilişkilerin kapsamı çok geniş" diye anlamlı mesaj verdi.

Davutoğlu, Katar'da Hillary Clinton ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın uzayan ve bu nedenle bir ABD'li diplomatın girmek istediği o görüşmenin de Ermeni tasarısının görüşülmesi nedeni ile sarktığını söyledi.

İki plan hazırlamıştık

Ermeni tasarısı kabul edilir edilmez Türkiye'nin yaptığı jet açıklamayı ise Davutoğlu, "Önceden özellikle planlamıştık' diye açıkladı.

İki ihtimale göre hazırlık yaptıklarını belirten Davutoğlu "Oylamadan önce Başbakan'la bütün opsiyonları konuştuk. 2 ayrı plan hazırladık. Tasarının geçme ve geçmeme durumuna göre, 2 ayrı açıklama da yazdık. Sonuç açıklanır açıklanmaz da daha 1 dakika dolmadan hükümetin tepkisini kamuoyuna duyurduk. Şimdi, hazırladığımız planı adım adım uygulayacağız" diye konuştu.

Musevi lobileri ile ilgili "Aramız kötü diye desteklerini çektiler ve tasarı komisyondan geçti" eleştirilerinin haksız olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Sonuçlar ortada. Yahudi lobisinin desteğini aldığımız oylamalarda tasarıya hayır oyu daha düşüktü" dedi.