BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Millet cumhurbaşkanı değil, devlet başkanı seçecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Milletin iradesi adına siyasete soyunanlar, bu alandaki sorumluluklarını yerine getirmeli. Sağdan soldan ...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Milletin iradesi adına siyasete soyunanlar, bu alandaki sorumluluklarını yerine getirmeli. Sağdan soldan toplayarak, kapalı kapılar arkasında, ‘Ahmet mi olsun, Mehmet mi olsun’ diyerek plan yapmak yerine, milletin huzurunda, milletin geleceğini yönlendirecek bir aday belirlemeliler. Çünkü artık millet, bir Cumhurbaşkanı seçmeyecek, millet artık devlet başkanını seçecek. Siyasi partilerin, bu devlet başkanının seçimindeki bakış açısını kendi çıkarları için değil milletin geleceği için belirlemesi lazım” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan ‘Neler Oluyor’ programına konuk oldu. Program sunucusu TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve Türkiye Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Ercan Gürses’in sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortak aday çağrısını değerlendiren Müezzinoğlu, “Topluma hizmet edenlerin, toplum adına siyaset yapanların, toplumun karşısında ilkeli ve etik durması gerekir. Böyle bir ortak adayları varsa, topluma deklare ederler ve biz de saygı duyarız. Toplumda çatı adayını, baca adayını ya da kolon adayını kabul ediyorsa gerekli değerlendirmeyi yapar. Bu değerlendirmenin sonucunu da herkes 10 Ağustos’ta sandıkta görür” açıklamalarında bulundu.

“MİLLET, CUMHURBAŞKANI DEĞİL DEVLET BAŞKANINI SEÇECEK”
Siyasetçilerin siyaseti milleti temel alarak yapması gerektiğini söyleyen Müezzinoğlu, “Siyaset adamı, siyaseti, ülke için, millet için, ülkenin geleceği için yapar. ‘Siyaseti, ülke için, millet için, ülkenin geleceği için yapıyorum’ diyenler, merkeze milleti ve milletin iradesini koymalılar. Milletin iradesi adına siyasete soyunanlar, bu alandaki sorumluluklarını yerine getirmeli. Sağdan soldan toplayarak, kapalı kapılar arkasında, ‘Ahmet mi olsun, Mehmet mi olsun’ diyerek plan yapmak yerine, milletin huzurunda, milletin geleceğini yönlendirecek bir aday belirlemeliler. Çünkü artık millet, bir Cumhurbaşkanı seçmeyecek, millet artık devlet başkanını seçecek. Siyasi partilerin, bu devlet başkanının seçimindeki bakış açısını, kendi çıkarları için değil milletin geleceği için belirlemesi lazım. CHP’nin de, MHP’nin de tavırlarını eleştirmek veya fikir belirtmek bana düşmez ama benim onlardan beklediğim, devletin başkanının seçileceği bu seçimde toplumun çıkarlarını düşünerek bir aday çıkarmalarıdır. Onların kararı, AK Parti’nin adayını etkilemez” diye konuştu.
AK Parti’nin millet aklının ortak iradesi olduğunun altını çizen Bakan Müezzinoğlu, “İşbirliği konusunda siyasi partilerin tabanları bunu doğru buluyorsa, adayı doğru buluyorsa bu onların sorunları. O meydanlara çıkıldığı zaman, herkes kamuoyuna kendi değerlerini anlatacak. Millet de o değerlere göre karar verecek. AK Parti kurulduğu gün, biz, ‘AK Parti milletin partisidir, AK Parti milletin aklının ortak temsilcisidir’ dedik. Biz bu ideallerden hiç vazgeçmedik. Bunun için her seçimde birinci olarak açık arayla çıktık. Cumhurbaşkanlığı ya da devlet başkanlığı seçiminde de yine milletin ortak aklının, ortak hayallerinin temsilciliğini yapabilecek bir adayla toplumun önüne çıkacağız. Bunu da millete iyi anlattığımız zaman yine karşılığını alacağız. Milletin hedeflerini, hayallerini göz önüne almazsanız, bu ülkede kapalı kapılar ardında gizli işler yaparsanız bu hiçbir zaman tutmaz. Bu millete, bu milletin nabzını tutacak adaylar lazım” dedi.
Muhalefetin Haşim Kılıç ya da başka ortak adaylarla seçime katılmaları halinde seçimin ilk turda tamamlanacağını kaydeden Müezzinoğlu, “Bu mantaliteyle çıkarlarsa sonuç 10 Ağustos akşamı 1. turda biter. Toplumun önünde emeği olan, alın teri olan, kendini ispatlamış ve yarınlarda bu ülke adına iyi işler yapabilecek bir aday gösterilmesi gerekiyor. Adaylık için söylenen isimler belirli kurumlarda iyi yönetici olabilirler ama devletin başkanının seçileceği bir hadise, masa başında ‘biz bunu anlatabiliriz’ diyerek olmaz. Ülkedeki AK Parti dışındaki siyasetin, millet merkezli olmaması milletin de kaybıdır, AK Parti’nin de lehine değildir” ifadelerini kullandı.

“MİLLET, ‘EN DOĞRU İSİM RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ DİYOR”
Milletin Başbakan Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı koltuğunda görmek istediğini vurgulayan Müezzinoğlu, “Aday belirleme konusunda milletin ve ülkenin kazancı merkeze alınacak. Şuanda en doğru isim konusunda yüzde 90’ın üzerinde hemfikir olunan isim Recep Tayyip Erdoğan. Ama ona rağmen kararı verecek olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Millet artık kendisini ön plana alacak isimler istiyor” şeklinde konuştu.
(İHA)