BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  SAĞLIK

Mikropsi hastalığı nedir nasıl tedavi edilir?

Mikropsi nedir, belirtileri ve tedavi yolları nelerdir? Siz de nesneleri bir küçük bir de büyük görünüyorsanız mikropsi olabilirsiniz. İşte elmaelma.com'un işin uzmanlarının görüşmelerine yer verdiği mikropsi haberinin detayları.

Abone ol

Mikropsi hastalığı nedir? Mikropsi hastalığı neden olur? Mikropsi hastalığının tedavisi var mı? Mikropsi hastalığı kimlerde görülür? Bir diğer ismi ile benzerlik gösteren ve hemen hemen hepimizin bildiği Alice Harikalar Diyarı'ndaki gibi eşyaların birden büyüdüğünü veya küçüldüğünü hayal etmek her ne kadar bizim için oldukça komik olsa da bu sendromu yaşayanlar için durum oldukça gerçek. Peki kula oldukça farklı gelen bu sendrom nedir, kimlerde görülür? İşte cevabı...

MİKROPSİ HASTALIĞI NEDİR?

AIWS yaşayan bir hastayı teşhis etmek genelde kolay olmuyor. Çünkü, hastalığın bir evresi sonladığında beyin görüntüleme sistemleriyle tespit edilemiyor. Nörolog Sheena Aurora ilk defa bir hastada bu durumu teşhis eden doktor ünvanına sahip. Elektriksel aktivitenin beynin görsel kısımları üzerinde anormal bir kan akışı sağladığını tespit eden Dr. Aurora, AIWS’yi test etmek mümkün olmadığı için hastalarının ifadelerine kulak vermek zorunda kalıyor.

Dr. Aurora, farklı hasta çocukların aynı semptomları tarif etmesini çok ilginç bulduğunu ifade ederken, bu sayede çocukların numara yapmadıklarını da anladığını söylüyor.

AIWS, geniş çaplı bir şakilde incelenmemesine rağmen, Dr. Liu genelde zararsız olduğunu ancak bazen de zayıflatan bir etkisinin olduğunu söylüyor. Bu rahatsızlığın semptomları genelde 5 ile 10 yaş arası görülüyor ve çocuklar geç ergenlik dönemine girdiği zaman da ortadan kalkıyor.

Hasta çocukların aynı semptomları tarif ediyor. Nörolog Owen Pickrell rahatsızlığın belirtileri gece ortaya çıktığı için, duyumlardaki değişimlerin bunu tetikleyebileceğini söylüyor. Örneğin ışığın ve sesin, insanın uyumadan önce azalması ya da uyuma sürecinde olan beynin içindeki kimyasal değişimler AIWS semptomlarının ortaya çıkmasına sebep olabilir.

TEDAVİSİ VAR MI?

Halen AIWS’nin herhangi bir tedavisi olmamakla birlikte, araştırmacıların bu sendroma sebep olan muhtemel sebepleri araştırdıkları belirtiliyor. Uzmanlara göre; migren ve epilepsi gibi rahatsızlıklar bu sendromla ilişkili olabilir. Hatta, algılarda oluşan büyüme ve küçülme gibi durumlar, miigren öncesi görsel bir uyarı niteliği olarak da değerlendirilebilir. AIWS’nin genetik olması da ihtimal dahilinde ancak özellikle ileri yaştaki insanların AIWS semptomlarını yaşadıklarını kabul etmeleri zor görünüyor.

Kaynak: elmaelma.com