BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  DÜNYA

Mike Pence yine tehdit etti Türkiye test etmese iyi eder

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Twitter hesabından yine Türkiye’yi tehdit etti. Pence, "Türkiye Trump'ın kararlılığını test etmese iyi eder” diye yazdı.

Abone ol

Washington Yönetimi’nden dün, İzmir’de ev hapsinde tutulan Pastör Brunson’a ilişkin eşzamanlı açıklamalar geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Sanders’ın günlük basın brifingini gerçekleştirdiği sırada ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Twitter hesabından Türkiye’yi tehdit etti.

'TÜRKİYE TRUMP'IN KARARLILIĞINI TEST ETMESE İYİ EDER'
Pastör Brunson’ın Türkiye’de alıkonulan masum bir adam olduğunu ifade eden Pence, bir skandala daha imza attı. Pence, “Adalet onun serbest bırakılmasını gerektiriyor. Türkiye Trump’ın yabancı topraklarda haksız yere tutuklanan Amerikalıların Birleşik Devletler’e dönmesini görme yönündeki kararlılığını test etmese iyi eder” diye yazdı

'TAVİZ VERMEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
İkinci tweet’inde Pence şu ifadeleri kullandı: “Başkan ve ben, Pastör Brunson serbest bırakılana ve ailesine, dostlarına ve ABD’deki kilisesine dönene kadar taviz vermemeyi sürdüreceğiz. Her Amerikalı, Pastör Andrew Brunson ve eşi Noreen için, bu dindar inanç adamı evinde olana dek dua etmeye devam etmeli.”

‘BRUNSON SERBEST KALSA DA EK VERGİYE DEVAM’
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ise günlük basın toplantısında, Türkiye’nin Brunson’a adaletsiz davrandığını savundu. Sanders, Ankara’nın bazı ABD menşeli ürünlere ek vergi koyma kararına ilişkin de şunları söyledi:

“Türkiye’nin ek ithalat vergileri üzücü. Yanlış yönde atılmış bir adım. Bizimki ulusal güvenlik nedeniyle yapılmış bir şey, onların vergileri ise misilleme. Desteklemiyoruz.” Pastör Brunson’ın serbest bırakılması halinde de Türkiye’ye ek gümrük vergileri uygulamayı sürdüreceklerini belirten Sanders, Bu mesele ayrı. Ulusal güvenliğimizle ilgili. Brunson’ın serbest kalması durumunda Türk yetkililere uygulanan yaptırımların kaldırılması düşünülür” dedi. (Hürriyet)