BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  GÜNCEL

Mihraç Ural kimdir? Reyhanlı'da kaç kişiyi öldürmüştü?

Mihraç Ural kimdir? Suriye'de birçok katliamın baş aktörü olarak bilinen Ural, Suriye'de Acilciler Grubu Liderliğini yapıyor. Reyhanlı'daki kanlı saldırının faili olarak bilinen ve grubu terörist ilan edilen Mihraç Ural'ın 2016 yılında Suriye'de muhaliflerin saldırısı sonucu öldürüldüğü söylenmişti. Ancak Ural'ın Rusya'nın Soçi kentindeki Suriye Zirvesinde ortaya çıkması şok etkisi yaptı.

Abone ol

Suriye'deki birçok katliamda parmağı bulunan ve 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da düzenlenen saldırıda 52 kişinin ölümünden sorumlu terörist Mihraç Ural öldürüldüğü iddia edilmişti. Örgüt özellikle Hatay'da kök saldı. Acilciler Örgütüne 1976 yılında Yüksel Eriş aracılığıyla katıldı. Örgütün liderliğini üstlendikten sonra Acilciler'in ana kanadı Halkın Devrimci Öncüleri'ni oluşturdu. Peki, Mihraç Ural kimdir? Neden Soçi'ye davet edildi? PKK'lı mı? Detaylar haberimizde...

MİHRAÇ URAL KİMDİR?
Suriye'de birçok katliamın baş aktörü olarak bilinen Mihraç Ural, kendisini 'Genç Uruba'cı olarak tanıttı. Öcalan'ı 'kadim dostum' diye anlatması ile de biliniyor.

Hatay'ın Antakya ilçesinde doğdu. THKP-C örgütüne girdi. Mahir Çayan'dan sonra THKP-C'de bölünmeler yaşandı. THKP-C Acilciler örgütü daha çok Hataylılar'dan oluştu.

Örgüt özellikle Hatay'da kök saldı. Acilciler Örgütüne 1976 yılında Yüksel Eriş aracılığıyla katıldı. Örgütün liderliğini üstlendikten sonra Acilciler'in ana kanadı Halkın Devrimci Öncüleri'ni oluşturdu.

Suriye iç savaşında Esad rejimine hizmet eden milis güçlerin komutanlarından ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013'te düzenlenen bombalı saldırının sanığı Mihraç Ural'ın, muhaliflerin saldırısında öldürüldüğü iddia edildi.

Ahrar'uş Şam Askeri Sözcüsü Ebu Yusuf el-Muhacir, yaptığı açıklamada, Lazkiye'de rejim güçlerinin oldukça hareketli olduğunu ve bir süredir devam eden keşifler neticesinde bugün rejime ait bir askeri araç konvoyunu hedef aldıklarını anlattı.