BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  EKONOMİ

Migros'tan 'ŞOK' satış kararı

Türkiye'nin en büyük süpermarket zincirlerinden Migros Türk Ticaret, bünyesindeki bir başka zincir markayı sattı.

Abone ol

Migros Türk Ticaret, yüzde 99,60 hissedarı olduğu Şok Marketler Ticaret Anonim Şirketi'ndeki hisselerinin tamamının, Şok Marketler Ticaret Anonim Şirketine özgülenen malvarlığı ile birlikte 600 milyon lira bedelle Gözde Finansal Hizmetler Anonim Şirketi ve Bizim Toptan Satış Mağazaları Anonim Şirketine satışına ilişkin bir Hisse Devir Sözleşmesi imzalandığını bildirdi.

Yıldız Holding bünyesindeki Gözde Finansal Hizmetler AŞ ve Bizim Toptan Satış Mağazaları AŞ, Migros ile Şok'taki hisselerinin satışına ilişkin hisse devir sözleşmesi imzalandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Gözde Finansal Hizmetler tarafından, Şok Marketler Ticaret AŞ'nin satın alınması için sözleşme imzalanmasına dair KAP'a yapılan açıklamada, Yatırım Komitesinin Türkiye'nin hızlı büyüyen sektörlerinden perakendeciliğe yatırım yapma kararı aldığını, şirketin bu amaçla perakendecilik sektöründe faaliyet gösteren Şok'a yatırım yapmak için dün hisse devir sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Açıklamada, şirketin Şok'a, Grup şirketleri ve yabancı finansal yatırımcılarla beraber iştirak edeceğini, alıcı taraflar olarak Şok için öngörülen toplam bedelin, kapanış tarihine kadar artı/eksi düzeltmelere tabi olmakla birlikte 600 milyon lira olarak belirlendiğini, satın alma işleminin kapanış tarihinde fiyat ayarlamasına tabi olacağı, devir işleminin hisse devir sözleşmesinde tarif edilen ön koşulların gerçekleşmesi ve gerekli izinlerin alınmasının ardından gerçekleşebileceğini bildirdi.

Bu arada, Bizim Toptan Satış Mağazaları AŞ de sözleşme imzalandığını KAP'a yaptığı açıklamayla duyurdu.

460 mağazaya 600 milyon TL

Migros Ticaret A.Ş, Şok Marketler Ticaret Anonim Şirketi'ndeki hisselerinin tamamının, Şok Marketler Ticaret Anonim Şirketi'ne özgülenen malvarlığı ile birlikte 600 milyon lira bedelle Gözde Finansal Hizmetler Anonim Şirketi ve Bizim Toptan Satış Mağazaları Anonim Şirketi'ne satışına ilişkin hisse devir sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

Migros'tan yapılan ve benzeri Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da (KAP) yayımlanan açıklamada, dün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar gereğince, şirketin yüzde 99,60 hissedarı olduğu Şok Marketler Ticaret Anonim Şirketi'ndeki 99 bin 600 lira nominal değerli hisselerinin tamamının, Şok Marketler Ticaret Anonim Şirketine özgülenen malvarlığı ile birlikte 600 milyon lira bedelle Gözde Finansal Hizmetler Anonim Şirketi ve Bizim Toptan Satış Mağazaları Anonim Şirketine satışına ilişkin bir Hisse Devir Sözleşmesi imzalandığı duyuruldu.

Satış bedelinin 40 milyon lirasının imza tarihinde peşin ödendiği, bakiyesinin kapanış tarihinde tahsil edileceği belirtildi.

JP Morgan Limited ve Merrill Lynch International'ın işlem için Migros Ticaret A.Ş. Yönetim Kuruluna ayrı ayrı uygunluk görüşleri (fairness opinion) verdiği, söz konusu hisse devrinin Rekabet Kurumunun izninin alınmasını ve diğer ön şartların tamamlanmasını takiben gerçekleşeceği kaydedildi.

Açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi: "2007 yılı sonu itibariyle 460 mağazası bulunan Şok Ucuzluk Marketleri son 3 yılda hızla gelişerek, bugün 1.230 mağazaya ve 236 bin metrekare satış alanına ulaşmıştır. Şok'un marka gücünü artırması sonucunda, son dönemde bu format çeşitli yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmuştur. Migros Grubu, iş hacminde ağırlıklı yer tutan ve yenilikçi uygulamalarla öncü olduğu süpermarket ve hipermarket perakendeciliğine odaklanmak üzere, Şok Ucuzluk Marketleri için gelen bu talebi değerlendirmiştir. Hisse devri gerçekleştiğinde, Migros Grubu süpermarket formatında, ulusal bazda Migros ve Tansaş, gurme süpermarket alanında Macrocenter, hipermarket formatında 5M, online satış kanalında Migros Sanal Market ve yurtdışında Ramstore markaları ile lider olduğu süpermarket alanında öncü adımlarla büyümeye devam edecektir."