BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.425,89
HABER /  EKONOMİ

Migros süper fiyata satıldı

Koç Holding'in gözbebeği Migros sonunda satıldı. Uzun süren pazarlıklar anlaşmayla sonuçlandı.

Abone ol Migros, 1.97 milyar YTL’ye İngiliz BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital’a satıldı. Satış bedeli Migros’un piyasa değerinin yüzde 10 üzerinde. Piyasa değeri böylece 3.3 milyar dolar oldu.

AZINLIK HİSSEDARLARINA ÇAĞRI

Holdingin İMKB’ye yaptığı açıklamada alıcı Moonlight’ın anlaşmanın tamamlanmasının ardından SPK tebliğleri doğrultusunda azınlık hissedarlara çağrıda bulunulacağı belirtildi. Satış işlemi Rekabet Kurumu’nun iznine tabi olacak.

Koç Holding, hisse devir sözleşmesinin imzalanmasının ardından hisselerin Moonlight Capital veya bildireceği şahıs ve şirketlere satılmasını da kabul etti. Satış bedelinin 20 milyon YTL’sinin imza tarihinde, 1.957 milyar YTL bakiye tutar ise devir gerçekleştiği tarihte ödenecek.

Devirden önce Koç Grubu, Migros’un sahip olduğu Koçtaş, Tat Konserve, Tanı Pazarlama ve Entek Elektrik hisselerini satın alacak. Migros da Koç Holding’e ait Şok Marketler ve Sanal Merkez Ticaret hisselerini satın alarak bu iki şirketin tamamına sahip olacak.

SATIN ALAN ŞİRKET KİMİN?

1986 yılında kurulan Londra merkezli finansal ortaklık şirketi BC Partners’ın yönettiği fonların toplam büyüklüğü 11 milyar Euro düzeyinde bulunuyor. BC Partners, 65 şirkete toplam değeri 49 milyar Euro’yu bulan yatırım yaptı. Şirket şu ana kadar ağırlıklı olarak Batı Avrupa’ya yaptığı yatırımlarla biliniyor.

MİGROS HİSSELERİ DÜŞÜŞTE

Migros’un yüzde 50.8 hissesinin satışının duyurulmasının ardından güne yükselişle başlayan hisse senetleri, daha sonra satışlarla karşılaştı. Saat 10.22 itibarıyla şirket hisseleri 19,20 YTL’den işlem görürken, günlük değer kaybı yüzde 3’ü aştı. Koç Holding hisseleri de aynı saat itibarıyla yüzde 2,97 değer kazandı. Önceki kapanışta 4,72 YTL’den işlem gören hisse senetleri 4,86 YTL’ye çıktı.