BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.429,46
HABER /  GÜNCEL

Midye haram mı yoksa helal mi?

Kayseri'de midye tartışması çıktı! Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği mideye dolması haram mı helal mi? Müftülükten yanıt geldi...

Abone ol

Kayseri’nin Sivas Caddesi’nde bulunan balıkçı esnafı tarafından satışa sunulan ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören midyeler için ‘Haram mı? Helal mi?’ tartışmaları yaşandı. Balıkçı esnaflarından Emrah Aksoy, “Bu yıl satışa sunulan midyelere vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Ancak bazı vatandaşlar da midyenin haram olduğunu düşünerek almaktan vazgeçiyor” dedi.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz İl Müftülüğü yetkilileri, “Bu düşünce daha çok adet ve göreneklerle alakalı. Kıyı kesimlerinde oturanlar tarafından rahatlıkla yenilebiliyor. Ancak denizden uzak yerlerdeki insanların yaşam tarzları farklı olduğu için bu yönde bir düşünce olabilir. Denizden çıkan her şeyin temiz olduğu yönünde bir de hadis bulunuyor. Bu bakımdan midyenin haram olmadığını söyleyebiliriz” dedi.

İl Müftülüğü yetkilileri Kur’an-ı Kerim’de de midye konusunda kesin bir hüküm bulunmadığını belirterek, “Kıyı kesimlerinde yaşayanlar ıstakoz ve midye yiyorlar, bu onların kültürlerinde var” diye konuştu.