BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.435,51
HABER /  SAĞLIK

Mide yanmasını geçiren öneriler

Mide yanması nasıl geçirilir? Sizin de yemeklerden sonra veya gece yatarken mideniz ağrıyorsa elmaelma.com'un haberi ihtiyacınız olan bilgileri size verebilir.

Abone ol

Mide yanması herkesin zaman zaman yaşadığı bir sağlık sorunudur. Özellikle yağlı, ekşi ya da baharatlı yiyecekleri tükettikten sonra ortaya çıkan yanma hissini hafifletmenin bazı basit yolları vardır. elmaelma.com'un haberine göre mide yanması hissediyorsanız, yapabileceğiniz ilk şey daha bol giysiler giymek ya da kemerinizi gevşetmek olacaktır. Çünkü mide yanması temelde midenizdeki maddelerin yemek borunuzdan yukarı çıkması ve bu sıvının içindeki asidin dokularınızı yakmasından kaynaklanır. Bol giysiler midenizin üzerindeki baskıyı azaltarak rahatlamanıza katkıda bulunur.

AYAĞA KALKIN

Mide yanmasına iyi gelecek bir başka şey de ayağa kalkmaktır. Çünkü oturan ya da yatan insanların duruşu mide yanması yaratıyor olabilir. Oturur ya da yatar konumdaysanız ayağa kalkmak, ayaktaysanız daha dik durmak mide yanmanıza iyi gelecektir. Eğer kalkamayacak durumdaysanız en azından arkanıza birkaç yastık koyarak sırtınızı dikleştirmeyi deneyin.

Kaynak: elmaelma.com