BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Microsoft Edge tarayıcısı için önemli bir değişikliğe gidiyor

Diğer tarayıcılara göre son zamanlarda ağırlığıyla bilinen ve pek tercih edilmeyen Internet Explorer'ın yerine Microsoft Edge geliyor.

Abone ol

Internet Explorer yerini Microsoft Edge'ye bırakması beklenirken üzerinde hala çalışmaya devam edilen Edge, Internet Explorer’dan daha başarılı bir yolda ilerliyor olsa da, hala Microsoft’u düşündürüyor.
 
Edge tarayıcı motoru değişiyor: Windows kullanıcılarının büyük bir bölümünün Chrome ve Firefox gibi tarayıcıları memnuniyetle kullanması üzerine, Edge için değişikliğe giden Microsoft, bir türlü hedeflediği başarıya ulaşamadı.

Bugün çıkan haberlerde ise Microsoft, Edge tarayıcısını Chromium tabanlı yapacağını duyurdu . En büyük rakibi Google Chrome’un motoruna geçiş yapacak olan Edge, kullanıcılara çok daha sorunsuz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Bazı sitelerin uyumluluk problemleri olmasından dolayı, Chromium tabanlı motora geçiş yapacak olan Edge, kullanıcı sayısını yükseltmeyi umuyor.

Chromium tabanına geçilmesinden dolayı kullanıcılar, tarayıcının daha çok güncelleneceğini öngörüyor. Sadece bilgisayar üzerinde değil, mobil sürümünde de aynı değişikliğe gidilecek olan tarayıcının 2019'da beta programının başlatılması bekleniyor.