BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.412,83
HABER /  GÜNCEL

Mıcheal Bloomberg tarihi yarımadayı gezdi

EMBORQ Türkiye’nin tarihi yarımada yayalaştırma projesi raporu kapsamında 108. Dönem New York Belediye Başkanı Mıcheal Bloomberg, İBB Başkan...

Abone ol

EMBORQ Türkiye’nin tarihi yarımada yayalaştırma projesi raporu kapsamında 108. Dönem New York Belediye Başkanı Mıcheal Bloomberg, İBB Başkanı Kadir Topbaş bir araya geldi. Ziyaretin ardından Sultanahmet’ten ayrılan Başkan Topbaş, kendisini selamlayan bir turist ailesiyle de yakından ilgilendi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 108. Dönem New York Belediye Başkanı Mıcheal Bloomberg ile tarihi yarımadayı gezdi. Tarihi yarımada da sürdürülebilir ulaşımı mümkün kılmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve tarihi ve yarımadayı herkes için kolayca erişebilir hale getirmek için 2010 yılında 22 sokakla başlayan yayalaştırma projesi, 295 sokağa yayılarak bölgenin çevresini değiştirdi. Projenin yol güvenliği denetimlerini yapan EMBARQ Türkiye, tarihi yarımadanın bugünkü durumunu inceleyen tarihi yayalaştırma projesi mevcut durum değerlendirmesi 2014 raporunu yayınladı.
EMBARQ Türkiye’nin raporu kapsamında 108. Dönem New York Belediye Başkanı Mıcheal Bloomberg, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir ve EMBARQ Ağı Holger Dalkmann, tarihi yarımadaya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret İBB Başkanı Kadir Topbaş ve EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir’den yayalaştırma projesi hakkında bilgi alan Mıcheal Bloomberg, dünyanın en önemli kültür miraslarından birisi olan tarihi yarımada yayalaştırmadan sonra daha güvenli, daha güvenli ve daha temiz ve her yıl burayı ziyaret eden milyonlarca kişi için daha rahat erişilebilir hale geldi.
Başkan Topbaş ile Mıcheal Bloomberg, tarihi yarımada gezisinin ardından Sultanahmet Yeşil Ev Otel’de basına kapalı gerçekleştirilen ‘Yol Güvenliği Proje Ortakları Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.

TOPBAŞ, MAKAM ARACINDAN İNİP TURİSTLERLE RESİM ÇEKTİRDİ
Toplantının ardından Sultanahmet Meydanından ayrılan Başkan Topbaş, makam arabasına bindikten kısa bir süre sonra kendisini selamlayan turist bir aileyle de yakından ilgilendi. Makam aracından inerek turist ailenin yanına giden Başkan Topbaş, önce sohbet etti sonra istek üzerine hatıra resim çektirdi. Topbaş, daha sonra buradan ayrıldı.
(İHA)